Liceul „Matei Basarab” din Craiova sărbătoreşte vineri, 23 noiembrie 2012, 46 de...

Liceul „Matei Basarab” din Craiova sărbătoreşte vineri, 23 noiembrie 2012, 46 de ani.

1.551
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Această unitate şcolară a fost înfiinţată în toamna anului 1966 şi indiferent de vremuri a reuşit să fie un reper serios de învăţământ şi educaţie îndeplinindu-şi menirea de a forma oameni corespunzători exigenţelor timpului.
Înfiinţarea sa a venit ca răspuns la nevoia acută de forţă de muncă cu calificare corespunzătoare pentru domeniul de construcţii civile şi industriale.
Patronat de Trustul de Construcţii Industriale (T.C.Ind.) Craiova, liceul a primit – încă de la înfiinţarea sa – misiunea de a pregăti muncitori calificaţi pentru unitatea patronatoare, dar şi pentru alte unităţi de construcţii din ţară.
Liceul şi-a început activitatea în anul şcolar 1966/1967 cu un număr de doar două clase şi 72 de elevi, în actualul local al Colegiului „NicolaeTitulescu”, unde a funcţionat timp de patru ani.
Pornind la drum, în primul său an de existenţă, cu doar două clase de elevi, treptat şi-a sporit atât numărul de clase, cât şi pe cel al elevilor şi al cadrelor didactice.
Cu acest prilej profesorii şi elevii au pregătit diferite activităţi şcolare curriculare şi extracurriculare (sesiuni de referate ale elevilor, concursuri pe specialităţi, expoziţii, manifestări sportive, activităţi ecologice, spectacole de muzică şi poezie etc.)
La ceas de sărbătoare trecutul şi prezentul se împletesc simbolic prin prezenţa în rândul invitaţilor a foştilor directori ai acestei şcoli, domnii profesori Silviu Biţoianu şi Octavian Podeanu.
Alături de noi vor fi şi reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Craiova, Consiliului Local şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Sursa: oltenasul.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.