Niciun vinovat pentru accidentul de tren de la Cârcea

Niciun vinovat pentru accidentul de tren de la Cârcea

607
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Florin Vlad, principalul suspect în cazul deraierii trenului de la Cârcea din luna septembrie a anului 2009, a fost scos de sub urmărirea penală de procurori. În urma anchetei, s-a stabilit că bărbatul de 55 de ani nu este autorul faptei.

 

La mai bine de trei ani de la accidentul feroviar, procurorii Parchetului Curții de Apel din Craiova nu au dat încă un verdict în acest caz. Cinci persoane, printre care și Florin Vlad, fost angajat în cadrul CFR au fost scoși de sub urmărirea penală. „În urma anchetei s-a stabilit că niciuna dintre cele cinci persoane nu se fac vinovate de producerea evenimentului din luna septembrie din anul 2009. Dosarul este la noi în momentul de față și este trecut cu autor necunoscut. Se fac în continuare cercetării pentru a se putea stabili cu exactitate cine sunt autorii în cazul deraierii trenului de la Cârcea”, a spus Ionel Grigore, procuror în cadrul Parchetului Curții de Apel din Craiova.

Au fost prelevate probe ADN

Imediat după producerea accidentului feroviar, de la fața locului au fost ridicate și probe ADN. Reprezentanții Autorității Feroviare Române au declarat în anul 2009, că acceleratul 1692, a deraiat din cauza demontării unor elemente la calea ferată. Faptele au fost comise cu intenție, însă rezolvarea în acest caz este departe de a fi dusă la îndeplinire. Florin Vlad, principalul suspect la acea vreme în cazul deraierii trenului de la Cârcea, a intrat în atenția procurorilor, după ce s-a lăudat în stânga și în dreapta că o să răzbune pentru că a fost disponibilizat. În anul 2005, a furat stația de amplificare din gara unde își desfășura activitatea. Conducerea CFR a decis atunci să îl supună unei expertize psihiatrice. Medicii s-au pronunțat imediat în privința bărbatului și au scris în raportul medical negru pe alb că are tulburări paranoide. Pe data de 21 septembrie 2009, peste 200 de persoane care se aflau în acceleratul 1692 au văzut moartea cu ochii. Oamenii au declarat la acea vreme că s-au simțit la fel ca pe Titanic. Doar câteva persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

 

Nu stă mult pe acasă

Principalul suspect în cazul deraierii trenului de la Cârcea, Florin Vlad, a aflat că a fost scos de sub urmărirea penală. De ceva timp, bărbatul din comuna doljeană Coșoveni călătorește prin toată țara cu trenul și spune că nu vrea să mai știe absolut deloc care este mersul anchetei.

 

sursa: lupamea.ro



1 COMENTARIU

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     06-10-2008
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    265

    ca la noi in Romanica !!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.