Pompierii, dotaţi cu încă două autospeciale, în 2013

Pompierii, dotaţi cu încă două autospeciale, în 2013

335
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Contractul de finanţare, în valoare de aproximativ două milioane de euro, doar pentru judeţul Olt, pentru proiectul „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în Regiunea Sud-Vest Oltenia” a fost semnat în anul 2009. beneficiar a fost Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sud-Vest Oltenia, formată din cele cinci judeţe ale regiunii reprezentate de consiliile judeţene Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea, Consiliul Judeţean Dolj fiind liderul acestei asociaţii.

Opt echipamente au fost repartizate judeţului Olt. Este vorba de patru autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă, o autospecială pentru descarcerări grele, trei autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă-FRAP. Cele trei autospeciale FRAP au fost repartizate la bazele ISU din Stoeneşti, Caracal şi Scorniceşti. Cele patru autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă au fost repartizate la Balş, Scorniceşti, Slatina şi Vişina. Autospeciala pentru descarcerări grele a fost trimisă la Baza Scorniceşti.

 

„Toate maşinile care au fost primite sunt în intervenţie, se folosesc la capacitatea maximă, sunt dotate cu aparatură modernă. Sunt de o clasă mult mai mare faţă de ceea ce am avut noi, până acum. Pe această cale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă mulţumeşte Consiliului Judeţean pentru sprijinul acordat, prin dotarea cu autospeciale parcul auto fiind înoit în proporţie de 50 la sută. Această dotare este benefică, în primul rând pentru cetăţeni”, a declarat colonelul Vasile Fota, adjunctul inspectorului şef al ISU Olt.

 

Programul de extindere a dotărilor ISU, la semnat

 

Marius Oprescu, vicepreşedintele CJ Olt, a dezvăluit că forul judeţean pregăteşte încă un proiect de extindere a îmbunătăţirii dotărilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Prin acest proiect, implementat tot la nivel regional, vor fi achiziţionate câte două echipamente pentru fiecare judeţ. Este vorba de autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime şi de autospeciale de intervenţie de tip FRAP, fiecare judeţ urmând să primească câte două. Acest al doilea proiect are o valoare de aproximativ cinci milioane de euro şi dotarea pentru fiecare bază judeţeană este de aproximativ un milion de euro.

 

„Consiliul Judeţean a reuşit deci să atragă fonduri europene şi pe acest domeniu dar nu ne vom opri aici. Aşteptăm să semnăm un proiect pe un program de extindere a îmbunătăţirii cu echipamente a bazelor operaţionale, în valoare de circa un milion de euro, în care vom mai avea încă două echipamente care intră în dotarea ISU Olt. De asemenea, pe Programul de Cooperare Trasfrontalieră România-Bulgaria, avem un program de aproximativ 4,8 milioane de euro, prin care se va realiza un sistem de alertare şi avertizare, în caz de dezastre naturale. Pompierii sunt oamenii cu credibilitate majoră în rândul populaţiei, îşi fac foarte bine treaba şi, de aceea şi noi trebuie să avem grijă să-i dotăm cu echipamentele necesare în caz de evenimente de acest gen”, a declarat Oprescu.

 

Sursa: gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.