Aviz pentru reabilitarea a încă 16 scări de bloc din Slatina

Aviz pentru reabilitarea a încă 16 scări de bloc din Slatina

555
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Primarul Slatinei, Darius Vâlcov, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă că Ministerul Dezvoltării şi-a dat avizul pentru reabilitarea a încă 16 scări de bloc din municipiu. Valoarea lucrărilor se ridică la 6.700.000 de lei, fără TVA, primăria urmând să suporte 30% din sumă, iar locatarii 20%. Restul investiţiei vine din bugetul central.

 

„S-a primit avizul pentru demararea licitaţiilor pentru reabilitarea blocurilor prin programul guvernamental. Sunt 16 scări de bloc care intră pe acest program. Dintre acestea, două scări de bloc, pentru că au intrat şi pe programul «Slatina-oraş verde, oraş curat», vor fi reabilitate doar la nivelul acoperişului şi subsolului şi, bineînţeles, dacă mai există balcoane neînchise. Vorbim de două scări de la blocul FA7B, scările A şi B. Scara C va intra cu totul în reabilitare”, a declarat Darius Vâlcov.

Edilul a adăugat că, în primă instanţă, va fi schimbată tâmplăria, urmând a fi montate geamuri şi uşi de PVC.

 

„Vestea bună este că toate cele cinci blocuri de zece etaje care au mai rămas în municipiul nostru, vorbesc de blocurile construite înainte de 1990, vor intra în reabilitare. Deja constructorii au primit ordinul de începere a lucrărilor. În multe cazuri s-au şi luat măsurătorile pentru schimbarea, în primă fază, a geamurilor termopane. Aşteptăm de foarte mult timp acest aviz al Ministerului Dezvoltării. Dacă vremea va permite, vom dispune şi instalarea schelelor. Dacă nu, vom aştepta până în primăvară şi se va lucra la acoperiş sau la subsol, în funcţie de posibilităţi”, a mai spus Vâlcov.

Cu toate acestea, primarul şi-a exprimat regretul că mai sunt imobile din municipiu al căror aspect lasă de dorit.

 

„În afară de cele cinci scări de blocuri de zece etaje, mai sunt şi cele trei blocuri dificile din punct de vedere al aspectului exterior-G1, G2, G3, din zona Şerpărie, un bloc din cartierul Progresul-1B16, cu patru scări”, a declarat Darius Vâlcov.

„Sperăm să realizăm cât mai multe blocuri cu fonduri UE”

Primarul Vâlcov şi-a exprimat speranţa că proiectele de reabilitare termică a imobilelor pe fonduri europene vor schimba aspectul Slatinei.

 

„Sperăm ca anul viitor, pe fonduri europene, să realizăm cât mai multe scări, în funcţie şi de documentaţiile pe care noi le vom avea pentru a le putea depune începând cu data de 3 decembrie. Au fost două amânări succesive, data de 3 şi data de 15 noiembrie. A fost foarte bine şi pentru noi că s-a întâmplat acest lucru. La data de 15 noiembrie, aveam doar o scară cu toate actele complete. Aici intervine veşnica problemă a adeverinţelor de venit pentru fiecare locatar din scara respectivă”, a declarat Darius Vâlcov.

Sursa: gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.