„Sunt sigur că centura Slatinei şi Autostrada Sudului vor fi prinse în...

„Sunt sigur că centura Slatinei şi Autostrada Sudului vor fi prinse în viitorul buget al ţării”

306
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Primarul Darius Vâlcov dă ca sigură cuprinderea în bugetul pentru 2013, care va fi votat de noul Parlament, a construcţiei centurii ocolitoare a municipiului Slatina. Edilul-şef a plusat, fiind încrezător că în aceeaşi execuţie bugetară vor fi cuprinse şi demararea lucrărilor pentru Autostrada Piteşti-Slatina-Craiova.

 

„Nu putem discuta astăzi despre centura Slatinei pentru că bugetul României va fi votat de către noul Parlament. Nu se va vota de către actualul legislativ. În acel moment vom vedea dacă va fi prinsă, eu sunt sigur. Sper din suflet să nu fie vorba doar de centură ci să fie şi Drumul Expres, iar noi să avem doar un drumuleţ prin care să înţepăm acest Drum Expres sau Autostrada Piteşti-Slatina-Craiova”, a declarat Vâlcov, în cadrul unei conferinţe de presă.

Primarul Vâlcov a dezvăluit că municipalitatea a obţinut un acord din partea Ministerului Transporturilor, care va include centura Slatinei şi pe lista obiectivelor pentru care vor fi atrase fonduri europene.

 

„Am cerut Ministerului Transporturilor să se introducă centura pe fonduri europene ale acestui minister. Deocamdată s-a obţinut un accept, să vedem dacă vor veni şi bani”, a mai spus Vâlcov.

Realizarea unei centuri ocolitoare a municipiului reşedinţă de judeţ şi a unui Drum Expres între Piteşti şi Craiova, prin Slatina, este unul dintre obiectivele viitorului Guvern USL, susţinute şi de viitoarea majoritate parlamentară, constituită tot din partidele Uniunii.

„Centura“ Oituz, distrusă de traficul greu

Edilul-şef al Slatinei a reamintit faptul că municipalitatea este nevoită ca, periodic, să reabiliteze strada Varianta Oituz, care preia tot traficul greu din oraş.

 

„La fiecare doi ani noi asfaltăm «centura» oraşului pe care o avem deocamdată, dar pe care circulă 90 la sută doar TIR-uri, camioane şi maşini care tranzitează oraşul”, a spus Vâlcov.

 

În prezent, strada Varianta Oituz este închisă traficului rutier, pe ambele sensuri. Până când termină muncitorii celor de Tehnologica, circulaţia este deviată pe bulevardul Nicolae Titulescu-strada Crişan-strada Primăverii, pentru urcare, şi pe strada Drumul lui Stroe-strada Tudor Vladimirescu, pentru coborâre. După încercări derulate pe parcursul mai multor ani, municipalitatea slătineană a reuşit să-i convingă pe mai marii de la Ministerul Transporturilor să preia în administrare strada Varianta Oituz. Astfel, legislativul Slatinei şi-a dat acordul pentru predarea către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a sectorului de drum în lungime de doi kilometri din DN 65-E574, care trece prin municipiu între kilometrul 52 şi kilometrul 54, şi a străzii Oituz, în lungime de 1,75 kilometri.

Sursa: http://www.gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.