Festivalul de teatru pentru liceeni, la a doua ediţie

Festivalul de teatru pentru liceeni, la a doua ediţie

458
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

13 trupe de teatru din cadrul liceelor din Slatina, Caracal, Osica de Sus, Drăgăneşti-Olt şi Văleni au concurat pentru trofeul celei de a doua ediţii al festivalului de teatru pentru liceeni „Dialogul absurzilor…?”. Concursul s-a desfăşurat la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina, liceenii prezentând piese diverse, de la Caragiale la Ionescu, reflectând probleme şi nelinişti ale societăţii, ale vieţii, ale omului. Organizatorii acestui eveniment au fost Consiliul Judeţean Olt, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Inspectoratul Şcolar Judeţean.
Juriul a fost format din cinci membri, avându-l preşedinte pe actorul Silviu Biriş, invitat special. S-au acordat numeroase premii, constând în diplome, cărţi, bani, albume şi trofeul festivalului.

Marele premiu şi trofeul festivalului au fost câştigate de trupa Liceului Teoretic „Ion Gh.Roşca” Osica de Sus, care a pus în scenă o piesă cu o simbolistică aparte, „Noul locatar”, de Eugen Ionescu. Trupa din Osica de Sus a primit, de asemenea, premiul special pentru regie, premiul I pentru cea mai bună interpretare feminină şi premiul al III-lea pentru cel mai bun actor într-un rol secundar. Trupa a fost coordonată de profesoarele Alexandru Ramona şi Popa Cornelia. Actorul Silviu Biriş a subliniat ideea că elevii Liceului „Ion Gh.Roşca” au reuşit să păstreze misterul pieselor lui Ionescu. Alte premii acordate în cadrul festivalului au fost: premiul pentru scenariu, premii I, II şi III pentru interpretări feminine şi masculine.

Sursa: http://www.gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.