Primăria Craiova nu-şi găseşte arhitect

Primăria Craiova nu-şi găseşte arhitect

339
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Primăria Craiova nu-şi găseşte arhitect
4 decembrie 2012
Autor Laura Moţîrliche
Deşi s-au prezentat foarte multe persoane la concursul pe post, nici unul dintre candidaţi nu a reuşit să treacă de proba scrisă. Autorităţile locale îşi iau o marjă de trei luni, urmând să găsească persoana potrivită pentru funcţia de arhitect-şef al municipiului în primăvara care vine.

Primarul Lia Olguţa Vasilescu a dat această explicaţie, încercând să se justifice în faţa consilierilor municipali pentru faptul că nu poate să-şi mai respecte promisiunea în ceea ce priveşte demolarea chioşcurilor ilegale. „Nu avem încă un arhitect-şef al municipiului. Eu speram din toată inima ca el să fie desemnat până în luna noiembrie, când ar fi trebuit să ia o decizie în legătură cu aceste chioşcuri, cum trebuie să arate ele. Din păcate, cei care s-au prezentat la concurs, au picat încă de la proba scrisă. Şi cum funcţia aceasta este foarte importantă în aparatul nostru administrativ, va trebui să dăm un nou concurs”, a spus primarul Olguţa Vasilescu.

Fără pile!, spune Olguţa

Potrivit edilului, şi următorul concurs va fi la fel de drastic, autorităţile propunându-şi să găsească o persoană foarte bine pregătită în acest scop întrucât oraşul nu arată bine şi din cauză că nu a existat un arhitect competent. „Sperăm că, de data aceasta, se vor prezenta persoane bine pregătite. Eu am anunţa din start că nu voi accepta, sub nici o formă, pile pentru postul de arhitect-şef pentru că oraşul arată aşa cum arată şi din cauza faptului cănu a existat o strategie estetică de dezvoltare a oraşului”, a mai spus primarul Craiovei. Ultimul arhitect, Mircea Diaconescu şi-a dat demisia după o ceartă cu viceprimarul Cristina Calangiu, aceasta reproşându-i că a încercat să aranjeze o licitaţie pentru amenajarea adăpostului canin.

Chioşcurile rămân pe poziţii până la primăvară

În lipsa unui arhitect-şef, municipalitatea craioveană se vede nevoită să lase deoparte problema construcţiilor provizorii. Pe ordinea de zi a şedinţei CLM Craiova, de săptămâna trecută, s-a aflat şi un proiect de hotărâre prin care autorităţile au propus prelungirea contractelor de închiriere a spaţiilor comerciale pentru comercianţii care deţin acte în regulă. „În aceste condiţii, am hotărât că cei care sunt în legalitate să le fie prelungite contractele până la data de 31 martie când va veni noul arhitect şi va spune cum trebuie să arate aceste construcţii provizorii”, a menţionat primarul Vasilescu. În proiect se menţionează că respectivele contracte vor rămâne în vigoare până la data de 31 martie 2013, titularii având apoi la dispoziţie o lună pentru demolarea chioşcurilor, în cazul în care vor primi somaţie de la Primăria Craiova.

Sursa: cvlpress.ro



1 COMENTARIU

  1. #1
    Senior Member
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    568

    Nu gaseste Love pe cineva care sa il tina sub papuc ?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.