„TU DECIZI ! VOTEAZA LEGAL!”

„TU DECIZI ! VOTEAZA LEGAL!”

358
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

– Campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la riscurile nerespectării legislaţiei referitoare la procesul electoral –

       Membrii Centrului de Comunicare Judeţean Dolj au continuat activităţile în cadrul campaniei „TU DECIZI! VOTEAZĂ LEGAL!” şi au distribuit pliante în mai multe pieţe şi târguri din municipiul Craiova şi zone limitrofe, astfel de activităţi fiind desfăşurate şi în mediul rural.

Poliţiştii, jandarmii şi pompierii însoţiti de poliţişti de proximitate de la Secţia 4 Craiova au fost prezenţi în piaţa din cartierul Brazda lui Novac, precum şi în Piaţa Gării din municipiul nostru, ocazie cu care au fost împărţite cetăţenilor aproximativ 1000 de materiale promoţionale.

Lucrătorii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au participat la o întâlnire cu reprezentanţii Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice, unul dintre subiectele de discuţie fiind chiar campania de conştientizare „TU DECIZI! VOTEAZĂ LEGAL!”, ofiţerii de poliţie punând totodată la dispoziţia acestora materiale promoţionale ale campaniei.

Poliţiştii de la posturile de poliţie comunale şi de la Secţiile de Poliţie Rurale în Bratovoieşti, Seaca de Pădure, Giubega, Basarabi, Poiana Mare, Ghindeni, Robăneşti, Gherceşti şi Fărcaş au luat contact direct cu localnicii, le-au înmanat acestora materiale promoţionale din cadrul campaniei şi le-au explicat ultimele noutăţi legislative cu privire la bunurile interzise de a fi folosite ca şi materiale de propagandă electorală.

Cetăţenii care au intrat în contact cu oamenii legii au manifestat un interes real faţă de prevederile legale care reglemementează desfăşurarea campaniei electorale şi a scrutinului electoral propriu zis şi au salutat iniţiativa Ministerului Administraţiei şi Internelor de a demara această campanie de informare şi conştientizare a populaţiei.

Detaliile suplimentare cu privire la ultimele modificări legislative, îndeosebi cele referitoare la specificarea în mod concret a bunurilor ce pot fi oferite drept materiale promoţionale de către reprezentanţii competitorilor electorali au fost oferite în timpul discuţiilor purtate de către membrii Centrului de Comunicare şi de către poliţiştii de proximitate.

S-a insistat pe faptul că este interzisă oferirea de produse alimentare sau băuturi alcoolice pentru a infuenţa votul alegătorilor, această faptă putându-se solda cu întocmirea de dosare penale.

 

 

 

APELAŢI 112 PENTRU SEMNALAREA ORICĂROR NEREGULI LEGATE DE DESFĂŞURAREA CAMPANIEI ELECTORALE!



2 COMENTARII

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     22-11-2012
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    12

    Din pacate unele persoane voteaza ilegal ceva timpic tari noastre

  2. #2
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    96

    Puscarie pentru votul inegal sau multiplu

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.