Sute de craioveni, la concertul cu Paula Seling

Sute de craioveni, la concertul cu Paula Seling

821
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

 

Asociaţia Vasiliada, ONG patronat de Arhiepiscopia Craiovei, a organizat ieri (marţi, 4 decembrie) cea de a VI-a ediţie a festivalului de colinde „Colindar cu Paula Seling”. Evenimentul a fost găzduit de sala mare a Filarmonicii „Oltenia”, fiind deschis în prezenţa Înalt Preasfinţitului Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei.

 

Craiovenii au umplut sala de spectacole a Filarmonicii „Oltenia” pentru a lua parte la deja tradiţionalul  spectacol de colinde „Colindar cu Paula Seling”. Evenimentul a reunit artişti de talie naţională, veniţi la Craiova pentru a sprijini prin darul lor de colindă copiii cu probleme sociale aflaţi în grija Asociaţiei Vasiliada.

 

ÎPS Irineu a vorbit despre sărbătoarea Naşterii Domnului

 

În deschidere, IPS Irineu a felicitat demersul organizatorilor, arătând totodată frumuseţea teologică a acestei perioade, în care, prin armonia colindelor, „cerul se uneşte cu pământul”. „Naşterea Mântuitorului Hristos este un praznic ce cuprinde întregul cosmos, înveşmântându-l într-o haină a păcii. Domnul Hristos este Însuşi Împăratul păcii, Acela care ne-a arătat viaţa adevărată şi ne conduce pe calea cea adevărată a Împărăţiei Cerurilor. El vine în lume pentru ca noi să înţelegem că adevăratul sens al vieţii este întru El, pentru că prin El suntem purtaţi la Tatăl. Pentru aceasta sărbătoarea de Crăciun este atât de importantă pentru noi creştinii ortodocşi pentru că angajează şi sufletul şi trupul, şi mintea, şi inima. Prin toată activitatea sa, Asociaţia Vasiliada reuşeşte an de an să umple inimile noastre de emoţie şi bucurie, aducând înaintea noastră invitaţi de seamă, oameni înzestraţi de Dumnezeu cu har, care trezesc în noi sentimente de bucurie şi înălţare sufletească”, a precizat Mitropolitul Olteniei.

 

„Mi se pare normal să fiu aici”

 

Seara de colind a fost deschisă de Grupul psaltic al Catedralei mitropolitane „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova, dirijat de profesorul-protopsalt Victor Şapcă. Din repertoriu prezentat nu au lipsit piesele psaltice, prelucrate din folclorul naţional sau culese din tradiţia compoziţiilor bizantine. Intervenţia psalţilor craioveni s-a încheiat cu interpretarea câtorva colinde armonizate la patru voci, pentru cor bărbătesc. A urmat recitalul solistei folk, Mădălina Amon, care, alături de elevele sale, a colindat după un repertoriu inspirat din poezia contemporană. Evenimentul a fost încununat prin recitalul susţinut de Paula Seling. Îndrăgita artistă a urcat pe scenă alături de trupa sa şi de Grupul mimico-gestual „Anghelos”, dirijat de preotul Adrian Stănulică, directorul executiv al Asociaţiei Vasiliada. „Prima dată când i-am văzut pe copiii Grupului Anghelos am înţeles de ce Dumnezeu a lăsat pe lume minunile. Mi se pare normal să fiu aici, în fiecare an, de sărbători. Dacă Dumnezeu mi-a dat un dar, este normal să îl folosesc pentru oameni”, a spus în timpul concertului Paula Seling.

Fondurile obţinute din vânzarea biletelor for fi direcţionate către susţinerea proiectelor sociale ale Asociaţiei „Vasiliada”.



2 COMENTARII

  1. #1
    Junior
    Data de inscriere
     08-10-2005
    Mesaje
    91

    Un sfat pentru cei care lasa la casa din Kaufland banutii de 1 ban ,eu de fiecare data cand mi se dau rest ii pun in cutia Vasiliada,sunt putini dar putin cu putin face ceva .

  2. #2

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.