Primăria Craiova loveşte maidanezii în stomac

Primăria Craiova loveşte maidanezii în stomac

329
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Primarul Lia Olguţa Vasilescu susţine că maidanezii s-au înmulţit îngrijorător în ultima perioadă din cauză că patrupedele au fost aduse din alte localităţi şi abandonate pe străzile din Craiova. În plus, comunitarii au devenit şi foarte agresivi deoarece nu prea mai găsesc hrană la rampele de gunoi. 

 Edilul-şef din Bănie este de părere că problema câinilor comunitari este mult mai complicată decât şi-o imagina. Primarul Lia Olguţa Vasilescu a povestit, într-o conferinţă de presă, susţinută la sfârşitul săptămânii trecute, că a observat cât de repede s-au înmulţit câinii de la blocul său şi, pornind de la acest aspect, a tras concluzia că fenomenul maidanezilor a luat proporţii de neimaginat în Craiova. „Eu aveam 10 în faţa blocului meu, acum am 28! În zona cartierului Lăpuş efectiv nu mai poţi să mergi pe stradă. Este sport extrem să ieşi din bloc sau să mergi să arunci gunoiul”, a spus Olguţa Vasilescu.

Câinii sunt abandonaţi pe străzi

Reprezentanţii Primăriei Craiova consideră că maidanezii s-au înmulţit exagerat în ultimele trei luni din cauză că foarte multe persoane din afara Craiovei şi-au făcut deja un obicei din a-şi abandona câinii pe străzile din municipiu. „Se aduc câini din alte localităţi. Poate aţi observat că, de trei luni, numărul câinilor a crescut înfiorător din această cauză”, a punctat Olguţa Vasilescu. Potrivit autorităţilor locale, acest lucru se poate constata foarte uşor deoarece sunt zone cunoscute prin care trece periodic maşina hingherilor şi, totuşi, la câteva zile, apar alţi câini de talie mare care nu sunt crotaliaţi, semn că au fost aduşi recent acolo.

Agresivi, pentru că li se ia mâncarea

 Mai mult decât atât, primarul Craiovei crede că patrupedele care îşi fac veacul peste tot pe domeniul public au devenit şi foarte agresive. Autorităţile au şi o explicaţie pentru această schimbare de atitudine. „Noi am început să luăm gunoiul de noaptea şi nu mai au ce să mănânce. Până acum, gunoiul rezista şi câte două-trei zile, astfel că aveau hrană. Însă noi am început să ridicăm gunoiul în fiecare noapte şi ei au devenit brusc agresivi”, este de părere Olguţa Vasilescu. Dacă până acum maidanezii deveneau periculoşi numai dacă intrai în contact direct cu ei, autorităţile spun că acum câinii se reped din senin la oameni.

Legea maidanezilor trebuie schimbată

„Eu sunt mai disperată decât orice cetăţean al Craiovei să dau drumul la adăpostul de câini pentru a putea să-i iau de pe stradă. Însă, pe lângă adăpost, avem nevoie şi de o legislaţie adecvată. Eu nu vreau să-i omor, dar ceva trebuie făcut în privinţa lor”, a declarat Olguţa Vasilescu. Primarul municipiului Craiova este de părere că legislaţia ar trebui schimbată întrucât administraţiile publice locale întâmpină greutăţi când vine vorba de adăpostirea câinilor comunitari. „Acum, dacă eu nu găsesc sponsorizări pentru hrana câinilor din adăpost, după şapte zile vine Curtea de Conturi şi mă întreabă de ce le-am mai dat să mănânce. Pentru că, potrivit legii de acum, care este foarte proastă, prinzi câinele, îl ţii în adăpost şapte zile, timp în care îl sterilizezi, îl crotaliezi, după care, după mintea celor care au făcut legea, dai drumul câinilor înapoi pe stradă”, a mai spus Olguţa Vasilescu.

Olguţa se bazează pe noii parlamentari

 Lia Olguţa Vasilescu a spus că, pentru modificarea legii referitoare la câinii comunitari, le va solicita ajutorul colegilor din USL, care vor ajunge în Parlamentul României după alegerile din 9 decembrie. „Legea referitoare la câinii comunitari, aşa cum trecuse ea de Senat, era bună. Dar la Camera Deputaţilor n-au mai avut curaj să meargă pe varianta votată de noi în unanimitate pentru că s-au mai trezit nişte ONG-uri care protejează animalele să mai protesteze, iar lucrurile s-au oprit. Eu sper că noii parlamentari vor fi mai curajoşi, mai ales la începutul mandatului, pentru a putea să rezolvăm odată pentru totdeauna problema aceasta. Pentru că altfel lucrurile vor deveni foarte grave“, a mai spus primarul Craiovei.

Potrivit primarului Lia Olguţa Vasilescu, o fundaţie din Austria s-a angajat că va steriliza 10.000 de câini comunitari din acest municipiu. „Singura lor solicitare a fost aceea ca eu să apar pe un post de televiziune din Austria şi să le mulţumesc pentru că au sterilizat câinii la noi. Normal că am să le mulţumesc şi în faţa dumneavoastră, nu numai în Austria!”, a declarat primarul Craiovei.

Sursa: cvlpress.ro



2 COMENTARII

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     02-05-2012
    Mesaje
    3

    Citi oameni trebuie sa mai moara ????? CITI ? Nu cumva e timpu sa facem noi dreptate cu paru ?

  2. #2
    OnLooker
    Data de inscriere
     30-10-2005
    Locatie
     In the future
    Mesaje
    10347
    Regulile ForumuluiCONCURS PARIURI FOTBAL SEZON 2012-2013

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.