Lucrările la Autostrada Craiova-Piteşti demarează în februarie

Lucrările la Autostrada Craiova-Piteşti demarează în februarie

1.115
26
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 5,00)

Victor Ponta a declarat, azi, la Craiova, că cel mai probabil în februarie 2013 vor începe lucrările pentru realizarea Autostrăzii Craiova-Piteşti.
„La începutul lunii februarie, cred, declanşăm procedura de concesiune pentru Craiova-Piteşti. Este mult mai uşor de făcut decât pentru Autostrada Comarnic-Braşov, care presupune lucrări mult mai dificile. Vorbim de 96 de km, în jur de 500 de milioane de euro. Se va efectua în 24 de luni, iar finanţarea poate fi asigurată prin faptul că având uzina Ford, având uzina Dacia, marile unităţi industriale, Arlo, Pirelli, pentru această şosea, investiţia se justifică, pentru că va fi o autostradă în concesiune cu plată, ori lucrul ăsta se poate face numai dacă ai trafic. Şi trafic nu înseamnă doar maşini mici, ale populaţiei, ale noastre, înseamnă în primul rând camioanele marilor unităţi industriale. Oltenia şi-a dezvoltat şi în acest an mari proiecte industriale şi atunci investiţia pentru autostrada în concesiune se justifică şi se poate realiza”, a declarat Victor Ponta.

“O regiune aşa cum e Oltenia are nevoie de infrastructură. Anul viitor, prin concesiune, pornim proiectul autostradă sau drum expres – o să vedem în funcţie de valoarea traficului calculat – Piteşti – Craiova. În acest fel, oraşul Craiova va fi legat prin autostradă până la Constanţa, până la cel mai mare port ar României. Autostrada Bucureşti – Constanţa a fost finalizată, autostrada Bucureşti – Piteşti există de mult timp, însă legarea prin sistem a Craiovei de Constanţa înseamnă pentru cei care merg în vacanţă, dar şi pentru zona economică, un sprijin foarte important. În egală măsură, anul viitor trebuie să finalizăm – şi voi avea grijă să iau măsuri ca lucrul acesta să se întâmple fără întârziere, legătura între Craiova şi Calafat. Anul viitor, în primăvară, Oltenia va fi legată de Bulgaria prin podul de la Calafat construit din fonduri europene, dar dacă nu poţi să ajungi pe şosea până la Calafat degeaba ai pod acolo. Astăzi cred că este o zi foarte importantă, cred că este ziua în care putem vorbi de fondarea regiunii Oltenia. Este şi meritul, dar şi obligaţia tuturor celor care reprezintă această regiune. Oltenia nu se mai poate plânge, după mulţi ani, că nu are reprezentare în structurile centrale şi trebuie să folosim pentru regiune această oportunitate. Pentru a putea dezvolta acest proiect fundamental al României – dezvoltarea regională – aveam nevoie de aeroport, de spitalul regional şi unitatea mobilă de urgenţe, avem nevoie de fiecare piesă pe care o punem în acest tablou care înseamnă regiunea Oltenia şi care, cred că în câţiva ani, va fi o regiune cu adevărat europeană. În perioada următoare voi face tot ce ţine de mine, alături de oamenii care reprezintă Oltenia, pentru ca acest vis să devină realitate”, a mai afirmat Ponta.



26 COMENTARII

  1. #21
    Newcomer
    Data de inscriere
     26-10-2012
    Mesaje
    11
    Citat Mesaj initiat de Prejbeanu Lucian
    Citat Mesaj initiat de Boditza
    trecand peste campania electorala, sper ca asta sa fie autostrada si nu drum expres. Faptul ca e cu plata e dezamagitor. Sunt de acord si cu plata dar fara rovignieta, indiferent ca este administrata privata sau nu autostrada

    Rovigneta nu este pentru autostrada, e o taxa nationala de drum, pentru orice drum european din afara localitatilor.
    Eu am spus-o de mult ca mi-ar placea sa se puna taxe pe autostrazi dar taxele alea sa se vada in iluminari la iesiri/intrari, panouri de avertizare si informare, GARD pe laterale si asfaltare. Ma intereseaza servicii, ma intereseaza restaurante nu doar mici cafenele pe langa benzinarii, chiar si magazine. toalete curate si bine intretinute. Platesc dar stiu ca fac o ora si treizeci de minute pana la Bucuresti si daca vreau sa ma opresc sa mananc ceva, sau sa merg la toaleta s-o fac in conditii omenesti. In plus, plata pe autostrazi reduce traficul si „cern” autoturismele si conducatorii auto, un batranel cu o dacie care nu merge cu mai mult de 80 la ora nu va mai intra pe autostrada pentru ca nu-si permite.

    O intrebare domnule politician: In afara de dat din gura, ce mai stiti sa faceti in viata de zi cu zi ?
    Este o intrebare pe care v-as sugera sa o puneti si dumneavoastra tuturor politicienilor pe care o sa-i intalniti in viata dumneavoastra.
    Cineva spunea ca in politica s-au strans toti impotentii(nu ma refer la sexualitate),toti cei care in viata de zi cu zi nu stiu sa faca nimic si nu nici un fel de inclinare inspre a produce sau a face ceva util, iar eu sustin parerea.
    Sa ardeti in focuri toti !
    Imi pare rau,v-ati asumat si aceste pareri intrand in mediul online.

  2. #22
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    100

    Pana acum nu a venit sa anunte,pomana electorala din nou care dupa alegeri se va amana

  3. #23
    Eros
    Data de inscriere
     05-10-2005
    Locatie
     Craiova, Romania
    Mesaje
    13957
    Citat Mesaj initiat de Diab0lic
    Sunt perfect de acord, dar nu in totalitate. Sunt de acord sa se puna o taxa, pentru a putea circula pe respectiva autostrada, sunt de acord ca din moment ce platesti acea taxa suplimentara sa ai conditii – asfaltu sa fie impecabil nu ca pe pitesti – bucuresti .

    Nu sunt de acord ca taxa sa fie prea mare pentru un batranel. Nu conteaza ce masina are, o autostrada inseamna o strada cu cel putin 2 benzi pe sens, iar acel batranel daca are o dacie ce nu poate duce mai mult de 80km/h o are pt ca nu isi poate permite altceva. Nu toata lumea e la fel de bogata precum esti tu Lucian. Nu te va incomoda niciodata o dacie pe banda a 2 a pe tine cu bolidul tau ce vei circula cu minim 90km/h .

    Unde am zis ca taxa sa fie mai mare pentru batranel? Taxa sa fie in functie de autovehicul. Eu am spus ca acel batranel poate nu si-ar permite sa mearga pe Autostrada.

    Iar pentru cine nu stie, e o normativa internationala care spune ca nu poti avea drumuric u taxa fara sa oferi o varianta gratuita a acelui drum. Daca apare autostrada Craiova-Pitesti cu taxa, sigur va ramane si drumul actual pe care cineva sa-l urmeze.

    Citat Mesaj initiat de emilcristian91
    O intrebare domnule politician: In afara de dat din gura, ce mai stiti sa faceti in viata de zi cu zi ?
    Este o intrebare pe care v-as sugera sa o puneti si dumneavoastra tuturor politicienilor pe care o sa-i intalniti in viata dumneavoastra.
    Cineva spunea ca in politica s-au strans toti impotentii(nu ma refer la sexualitate),toti cei care in viata de zi cu zi nu stiu sa faca nimic si nu nici un fel de inclinare inspre a produce sau a face ceva util, iar eu sustin parerea.
    Sa ardeti in focuri toti !
    Imi pare rau,v-ati asumat si aceste pareri intrand in mediul online.

    Cred ca ai gresit persoana. Stii pe ce platforma imi adresezi aceasta intrebare? Daca nu stii, iti spun eu: pe CraiovaForum. Stii cine se ocupa de CraiovaForum, cine a dat viata acestui forum? Iti spun tot eu: o echipa de oameni, foart eputini, din care fac parte si eu. Asta fac eu zi de zi, iti facilitez tie comunicarea cu alte persoane, in mod gratuit. Am intrat in mediul online cu mult inainte de a intra in politica si cu mult inainte ca dumneavoastra sa stici ce este acela internet. Asta este ocupatia mea zilnica, din asta traiesc, cu asta ma ocup. Daca am realizat ceva in viata? Uita-t ela monitor si intreaba-te iar. Daca nu gasesti raspunsul iti spun tot eu: zilnic aproape 25.000 persoane intra pe acest site, discuta, vand sau cumpara, citesc informatii, noutati. Pe langa asta, mai sunt alte cateva mii care citesc un ziar pe care tot eu cu acea echipa il editam.

    The message above is my opinion and only mine, no influences and no official statement so if you think it's wrong, you may be right, I'm just human you know..."Only two things are infinite, the Universe and human stupidity, and I'm not sure about the Universe." - Albert Einstein ...
  4. #24
    Spammer
    Data de inscriere
     20-04-2006
    Locatie
     Gibraltar
    Mesaje
    2190
    Citat Mesaj initiat de cyborg
    Nu cred ca o sa faca ei autostrada Craiova Pitesti in 2 ani sa fim seriosi … sala le-a luat 20

    si care e legatura intre sala si autostrada ? ca nu imi dau seama

    cauta alt argument

  5. #25
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4084

    Gata,nu mai e valabila promisiunea.

  6. #26
    Senior Member
    Data de inscriere
     16-04-2007
    Locatie
     da
    Mesaje
    750
    Citat Mesaj initiat de empty
    Citat Mesaj initiat de valyy08
    da…
    promisiuni electorale…

    fii tu linistit ca se va face

    Ce se mai aude de autostrada? n-au trecut decat 5 ani

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.