Votează doljenii pe principiul “Capul plecat…”?

Votează doljenii pe principiul “Capul plecat…”?

555
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)
  Campania electorală s-a sfârşit. Vor vota doljenii, pe 9 decembrie, oamenii sau vor pune ştampila, plictisiţi, pe sigla partidului care le-a angajat neamurile, le-a mărit pensiile teoretic, le-a dat mai mulţi bani în campanie sau i-a minţit mai frumos? USL-iştii mizează clar pe votul găştii. Problema, pe care se pare că au identificat-o şi ei, e că lumea a început să se întrebe cine face parte din acea gaşcă. Aceia care fac poliţie politică în instituţiile pe care le conduc şi care îi ameninţă cu demiterea lor şi înfometarea tuturor rudelor dacă nu le pupă picioarele. Aşadar, să îndure doljenii atâta umilinţă?
Eu, unul, nu cred. Şi se vede în sondajele care nu sunt realizate pentru a fi făcute publice cum stau lucrurile. Pe colegiul 8, de pildă, la Camera Deputaţilor, pedelistul Ştefan Stoica pare că va întruni cel mai mare număr de voturi. Reprezentantul USL nu este nici măcar în urma sa. Pe colegiul 7, Costel Iancu, PP-DD, l-a adus pe deputatul PNL Mihai Voicu, din nou candidat, în poziţia de Moş Nicolae Milogu’, acesta împărţind cadouri copiilor fără a avea măcar omenia, că de oarecare decenţă nici nu mai poate fi vorba, de a nu se semna pe ele! Nici la Senat, în zona celor două colegii, unde credea că stă “beton”, pentru că actualul senator, Mario Oprea, nu a deranjat pe nimeni, nici ca impresie de combatant, dar nici din poziţia de implicat în afaceri cu banii statului, aşa cum sunt majoritatea celorlalţi actuali parlamentari de Dolj, USL nu mai are certitudinea că va închide colegiul (închide = un candidat obţine 50%+ 1 vot).
Consilierul judeţean Marcel Marcea, PDL (ARD), stă foarte bine în preferinţele doljenilor din Băileşti şi împrejurimi. Nici în Craiova USL nu dă vreo speranţă fiefului Ponta că Doljul scoate voturi cât să compenseze pierderile din zonele occidentalizate sau controlate etnic de alte naţii. Singura certitudine USL pare actualul deputat liberal Ionuţ Stroe, care poate închide colegiul 3 Camera Deputaţilor. Dintre ceilalţi USL-işti, Mihai Fifor, pentru Senat colegiul 2, şi Cosmin Enea, pentru Cameră, colegiul 1 Craiova, sunt în cărţi, dar nu ca şi câştigători de colegiu. Fiindcă la Senat colegiul 2 Fifor în are contracandidat pe consilierul municipal Dan Cherciu, PDL (ARD), unul dintre puţinii politicieni din Craiova care au dovedit că au, pe lângă habar de administraţie, coloană vertebrală, ceea ce contrează enorm în ecuaţia unui clasament la nivelul electoratului care mai doreşte şi performanţă şi care e capabil să analizeze, iar Cosmin Enea se bate cu Gigi Neţoiu, PP-DD. şi cu Eugen Călinoiu, PDL (ARD), ceşl din urmă (ca şi enumerare, doar) dovedindu-se cel mai complet finanţist din Doljul ultimului deceniu.
În rest, colegiul 2 Craiova pare clar al pedelistului Constantin Dascălu, actualul deputat, cotat, la un moment dat, în scădere de notorietate, dar care a ştiut să arate de ce este în Parlament şi ce se poate face acolo. Dascălu are şi avantajul de a nu se confrunta decât cu el însuşi în colegiu. În fine, pe colegiul 4, unde craiovenii sunt reprezentaţi de deputatul Florentin Gust, finul lui Mircea Geoană, cel mai vehiculat nume în acest moment este cel al candidatului PDL (ARD) Dorin Mărgărit. Aşa că USL are infinite motive de trepidaţii, rămânând să-şi pună baza în ex-pesedistul Mircea Geoană, candidat pe colegiul Dăbuleni, cel mai mare din judeţ, şi care îi trage după el pe candidaţii din colegiile de deputaţi, Valeriu Zgonea şi Ion Călin.
În cazul lui Călin, nu se ştie cât de sus, pentru că doctorul veterinar Doru Safta se bucură de simpatia a mii de doljeni din zonă. Despre colegiul 1 Senat Craiova, unde candidează fostul primar Antonie Solomon, PP-DD, fostul viceprimar Mărinică Dincă, ARD, şi Cristiana Anghel, USL, nu mai vorbim, chiar dacă primul răspuns al multora dintre locuitorii cartierului Craioviţa este “nu ne interesează, votăm cu partidul!”, iar prin partid se înţelege PSD. USL nu va câştiga acest colegiu!
Marian Bădîrci


Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.