Craiova: Salubritatea a intervenit cu 55 de utilaje şi 527 de angajaţi...

Craiova: Salubritatea a intervenit cu 55 de utilaje şi 527 de angajaţi pentru înlăturarea zăpezii

411
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Potrivit reprezentanţilor SC Salubritate SRL Craiova, 527 de persoane au muncit pentru deszăpezirea Craiovei în zilele de 9 şi 10 decembrie a.c. Intervenţiile s-au făcut pentru degajarea căilor publice din municipiu, începând din seara zilei de 9 decembrie 2012, în jurul orei 22:00, și în cursul zilei de 10 decembrie 2012.
Slubritatea a intervenit cu 55 de utilaje pentru curăţarea arterelor principale ale orașului și, ulterior, străzile secundare din cartiere.

În prezent, o parte din personalul SC Salubritate Craiova SRL lucrează pentru curățarea trotuarelor din dreptul stațiilor mijloacelor de transport în comun, a căilor de acces către instituțiile publice din municipiu, precum și a refugiilor de pietoni ale stațiilor de tramvai„, a precizat Cristina Ghenea, specialist relaţii publice SC Salubritate Craiova SRL. Potrivit acesteia, 276 de tone de material antiderapant în amestec (sare și nisip) și 7,5 tone de clorură de calciu au fost împrăștiate pe străzile Craiovei, împiedicând astfel formarea gheții.

Fac apel la cetățenii Craiovei să parcheze autovehiculele doar în locuri special amenajate în acest sens, să folosească, pe cât posibil, mijloacele de transport în comun și să depoziteze zăpada doar pe spațiile verzi, nu pe partea carosabilă. În acest fel, vom putea curăța mai ușor străzile și nu vom avea parte de blocaje în trafic„, a afirmat Cristian Ștefan Popescu, administratorul SC Salubritate Craiova SRL.
Autoritățile locale reamintesc locuitorilor orașului și agenților economici că au obligația să îndepărteze gheața și zăpada în fața imobilelor pe care le dețin sau în care locuiesc, imediat după oprirea intemperiilor, și să presare nisip sau alte materiale antiderapante pe trotuare, în caz de polei.
Nerespectarea acestor prevederi din cadrul „Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova, precum și stabilirea, constatarea și sancționarea faptelor care constituie contravenții”, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 319/2009 cu modificările și completările ulterioare, constituie contravenții și se sancționează cu amendă cuprinsă între 500 și 1.500 lei, în cazul persoanelor fizice, și 1.000 și 2.500 lei, în cazul persoanelor juridice.
De asemenea, același regulament prevede faptul că locuitorii orașului și agenții economici pot fi sancționați pentru neînlăturarea sloiulor de gheață de la streșinile imobilelor pe care le dețin sau în care locuiesc cu o amendă cuprinsă între 500 și 2.500 lei, în cazul persoanelor fizice, și 1.000 și 2.500 lei, în cazul persoanelor juridice.



3 COMENTARII

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    112

    pentru prima zi pe srazile principale nota 8 pe cele periferice 1 bine ca nu a nins mult

  2. #2
    Senior Member
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    580

    Avand in vedere ca e prima zii, s-au descurcat bine … norocul lor a fost ca nu a nins mult .

  3. #3
    0-day Member
    Data de inscriere
     22-10-2011
    Mesaje
    4

    daca la 5 cm de zapada am avut probleme nu vreau sa ma gandesc daca am fi avut situatia din ianuarie 2012, responsabili au fost ocupati mai mult cu sarbatorirea anumitor candidatii decat sa se ocupe de lucrurile importante.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.