Oltul sub Cod Galben: Ninsori, viscol şi temperaturi de sub 20 de...

Oltul sub Cod Galben: Ninsori, viscol şi temperaturi de sub 20 de grade

309
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Oltenii trebuie să se pregătească, în următoarele două zile, pentru cantităţi însemnate de zăpadă, temperaturi de până la -20 de grade Celsius şi un vânt care va sufla cu 60 de kilometri pe oră. Judeţul Olt se va afla sub atenţionare de Cod Galben, începând de marţi, de la ora 14.00, şi până miercuri, la ora 20.00.

Prefectul Eugen Ionică a declarat că este vorba de o combinaţie „păcătoasă” de fenomene, autorităţile pregătindu-se pentru ce e mai rău.

 

„În principiu, noi suntem pregătiţi pentru fenomene obişnuite pentru această perioadă. S-a şi văzut la ninsoarea de ieri că nu au fost probleme. Acum, condiţiile sunt excepţionale. Adică, o să avem un fond de zăpadă care, dacă îngheaţă, la noapte, n-are aderenţă următorul strat. Este cert că vom avea nămeţi, în urma vântului care va bate cu 60 de kilometri pe oră. Vom avea situaţii periculoase, fie că e vorba de drumuri blocate, fie că de persoane fără adăpost care vor rămâne în frig”, a declarat reprezentantul guvernului în teritoriu.

În vederea pregătirii pentru perioada care va urma, la nivelul judeţului s-a întrunit, luni seara, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă.

 

„Astăzi (luni-n.red.) la ora 18.00, avem o şedinţă de Comitet de Situaţii de Urgenţă în care vom dezbate toate problemele. Trebuie să luăm în calcul toate situaţiile neprevăzute care pot apărea. Vom evalua ce posibilităţi umane şi materiale are armata, jandarmeria pentru a interveni în caz de necesitate”, a mai precizat prefectul Ionică.

Sute de utilaje, pe drumurile din judeţ

Reprezentanţii CJ Olt au precizat că există antiderapant în fiecare pantă şi că sunt pregătite 60 de utilaje pentru cei 1.040 de kilometri de drum judeţean. Forul judeţean a alocat 26 de miliarde de lei vechi pentru iarna 2012-2013, pe raza judeţului acţionând patru firme.

Pentru drumurile naţionale din judeţ sunt pregătite să intervină 48 de utilaje, potrivit reprezentanţilor Secţiei Drumuri Naţionale Slatina. Pregătiţi pentru lupta cu nămeţii s-au declarat şi reprezentanţii Primăriei Slatina, care vor scoate pe arterele reşedinţei de judeţ peste 15 utilaje de deszăpezire. De asemenea, potrivit viceprimarului Minel Prina, stocul de material antiderapant este făcut. Mai mult, din această iarnă, firma Salubris, care se ocupă de deszăpezire în Slatina, are un utilaj pentru a interveni pe trotuare.

 

„Suntem pregătiţi. Am discutat cu cei de la Salubris despre utilaje. Vom interveni eficient, în toate pantele sunt puse acele cutii cu nisip antiderapant. În momentul de faţă, avem 200 de tone de sare care sunt în gestiune la Salubris şi 200 de metri cubi de nisip. Material amestecat avem undeva la peste 100 de tone. Utilajele sunt cele de anul trecut, vreo 15. Sunt suficiente spun eu, dar a mai fost adus un utilaj pentru deszăpezirea trotuarelor. Anul acesta vom fi mult mai pregătiţi şi pentru partea de trotuare. Se va acţiona mecanizat şi pe acestea”, a spus Prina.

Sursa: http://www.gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.