Moş Crăciun “alb-albastru”, reloaded

Moş Crăciun “alb-albastru”, reloaded

1.020
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

După modelul lui Adrian Mititelu, SCM Craiova a hotărât ca în ultimul meci de acasă de baschet, să ofere o surpriză copiilor nevoiaşi.

Dacă în anii trecuţi, FC Universitatea Craiova avea un Moş Crăciun îmbrăcat în alb-albastru, care împărţea cadouri copiilor de la centrul de juniori, acum SCM Craiova şi DJTS Dolj au venit cu această idee. Sportivii de la SCM-U Craiova vor împărţi marţi, la meciul de baschet cu Gaz Metan Mediaş, la Sala Polivalentă, cadouri la 300 de copii şi tineri cu dizabilităţi. Este vorba despre acţiuni caritabile de ajutorare a copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi sau nevoiaşi. Copiii cu dizabilităţi din Centrul Şcolar „Beethoven“, Şcoala Specială „Sfântul Mina“ şi Şcoala Specială „Sfântul Vasile“ vor primi cadouri din partea lui Moş Drăguşin, adică pivotul echipei craiovene de baschet, Ionuţ Drăguşin, care va avea un costum alb şi albastru, cum sunt culorile clubului. „Noi avem copii cu deficienţe senzoriale, dar care au performanţe la fotbal, fiind campioni europeni, la şah şi cros“, a spus Florentina Bălaşa, directoarea Şcolii „Sf. Vasile“.
„Ne bucurăm că aceşti copii au posibilitatea să iasă din mediul lor în lume“, a menţionat Eugenia Pascu, directoarea Şcolii „Sf. Mina“. Ana Maria Oancea, directoarea Centrului Şcolar „Beethoven“, a precizat: „Am devenit o marcă prin trupa No Limit. Este bine că tinerii din şcoala noastră înţeleg o dată în plus cât sunt de apreciaţi. Iubesc culorile alb şi albastru şi le-a plăcut ideea organizatorilor“.
Alt moment va fi rezervat trupei de dans No Limit de la Centrul Şcolar „Beethoven“. Tinerii hipoacuzici vor susţine un moment artistic, iar pe toată durata meciului voleibalistele, handbaliste şi baschetbaliste de la SCM Craiova, îmbrăcate în Crăciuniţe, se vor duce printre spectatori pentru a strânge bani pentru trupa No Limit. A treia acţiune îi implică pe spectatori, care sunt rugaţi să vină de acasă cu câte o jucărie de pluş, pe care la final le vor arunca pe parchetul sălii. Beneficiari sunt, conform organizatorilor, „copiii fără copilărie“ de la centrele de plasament.

Pe de altă parte, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj în colaborare cu Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi invită craiovenii să participe, duminică, în Parcul Tineretului din Luncă, la crosul Moş Crăciun „Cel mai rapid ren“.
Amatorii de mişcare vor avea de parcurs 1.000 de metri, iar startul se va da la ora 12.00. Organizatorii anunţă că vor oferi tuturor participanţilor ceai cald, costume şi căciuli de Moş Crăciun, iar copiii sub 14 ani vor primi dulciuri şi răcoritoare. Cei mai rapizi dintre alergători vor primi medalii şi tricouri inscripţionate (locurile 1-3). Se va mai acorda un premiu special pentru familia cea mai numeroasă (copii, părinţi, bunici), iar prin tombolă oricare dintre participanţi poate câştiga un tricou, o geacă, o pereche de pantofi sport, trening şi plase cu dulciuri.

Flaviu Dincă



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.