1.212 conducători auto, verificaţi de poliţiştii doljeni pentru consum de alcool şi...

1.212 conducători auto, verificaţi de poliţiştii doljeni pentru consum de alcool şi droguri

293
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Peste 1.200 de conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest de către poliţiştii doljeni, ca urmare a unor acţiuni pentru prevenirea şi combaterea consumului de băuturi alcoolice şi droguri desfăşurate în perioada 10–16 decembrie 2012 pe raza de competenţă a IPJ Dolj.

Activităţile s-au derulat în cadrul Calendarului de Operaţiunii al TISPOL (Asociaţia Poliţiilor Rutiere din Europa) – TISPOL – LIFE SAVER, activităţi în care au fost angrenaţi 42 de poliţişti din cadrul structurilor de poliţie rutieră ale IPJ Dolj.

Astfel, au fost constatate 875 de abateri de natură contravenţională, pentru sancţionarea cărora au fost aplicate amenzi în valoare totală de 60.240 de lei, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 29 de permise de conducere şi au fost retrase 15 certificate de înmatriculare din cauza defecţiunilor tehnice constatate la autovehicule.

Totodată, poliţiştii au constatat şi trei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, pentru care au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.