Tineri înzăpeziţi pe DN 67 C (Transalpina)

Tineri înzăpeziţi pe DN 67 C (Transalpina)

445
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Doi tineri din municipiul Călăraşi au rămas, ieri după-amiază, înzăpeziţi cu maşina în judeţul Vâlcea, pe DN 67 C (Transalpina).

Alexandru G., de 26 de ani şi prietena lui, Corina Daniela D., de 18 ani, au rămas cu autoturismul marca Ford Focus, înzăpeziţi, la o distanţă de aproximativ cinci kilometri de localitatea vâlceană Obârşia Lotrului. Aceştia doreau să ajungă  în staţiunea Rânca.  În jurul orei 16.20, tinerii au cerut ajutorul jandarmilor montani pentru că nu au putut să scoată autoturismul din zăpadă, precizând că se află pe drumul care duce la Petroşani (DN7A). În jurul orei 18.00, echipajul de jandarmi montani a ajuns la intersecţia de la Obârşia Lotrului dintre DN7A (drumul spre Petroşani) şi DN 67C (drumul spre Rânca). Jandarmii au constatat că drumul spre Petroşani e impracticabil, zăpada are 50 de centimetri grosime şi nu sunt urme  de pneuri de maşină. Echipajul de jandarmi s-a îndreptat spre localitatea Rânca pe DN 67 C (Transalpina), reuşind să îi găsească pe tineri, în jurul orei 18.10. După verificarea stării medicale a celor doi, autoturismul a fost scos din zăpadă cu sprijinul unui autovehicul de teren şi a doi angajaţi ai secţiei drumurilor naţionale. „Turiştii nu erau echipaţi corespunzător şi au justificat că prezenţa lor în acel loc se datorează informării eronate de pe sistemul INFOTRAFIC şi ignorării semnificaţiei panourilor de avertizare „DRUM ÎNCHIS” existente la ieşirea din localitatea Voineasa. Aceştia au fost însoţiţi până în localitatea Voineasa de unde şi-au continuat deplasarea către destinaţie pe altă rută”, a declarat căpitanul Cosmin Iordache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Vâlcea. Jandarmii montani şi salvamontiştii informează că: traseul turistic Voineasa – Vidra – Obârşia Lotrului este accesibil în condiţii de iarnă, pe un singur sens, doar cu echipament adecvat (cu grad ridicat de protecţie termică), stratul de zăpadă în zona Vidra – Obârşia Lotrului fiind de aproximativ 50 centimetri şi  DN 67C  pe tronsonul ce face legătura între Staţiunea Rânca – punctul turistic Obârşia Lotrului – Sebeş Alba este închis pană în luna mai 2012.

 

Sursa: jurnalulolteniei.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.