Municipalitatea dă apă de Izvarna tuturor craiovenilor

Municipalitatea dă apă de Izvarna tuturor craiovenilor

1.012
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Astăzi, în Consiliul director al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Craiova s-a hotărât asocierea la Zona metropolitană a comunelor Almăj, Murgaşi şi Terpeziţa.

Potrivit municipalităţii, la ora actuală, sunt aproximativ 280.000 de locuitori în zona metropolitană, conform noului recensământ. „Pe cel vechi depăşeam 300.000 de locuitori, dar acum mai avem nevoie de 21.000 de locuitori, pentru a putea să dezvoltăm proiecte de infrastructură ambiţioase”, a precizat primarul Craiovei.

„Demarăm deja mai multe contacte cu primarii care pot să mai intre în zona metropolitană. Eu zic că ar putea să mai intre, în perioada următoare, Coţofenii din Faţă, Brădeşti şi Filiaşi, pentru a ajunge la numărul necesar, ca să demarăm acele proiecte mari de infrastructură”.
Printre ele se numără aducţiunea de apă de la Izvarna, firul II Izvarna, astfel încât 82% din populaţia Craiovei să fie alimentată cu apă de izvor. „La ora actuală există un singur punct în care locuitorii au apă de Izvarna, cel de la Marlorex, de unde zilnic iau apă câteva sute de oameni. Restul apei este amestecată cu apă din Jiu”, a spus Olguţa Vasilescu.
„Din 2014 încolo, ne-am propus să accesăm fonduri europene, e vorba de o investiţie de 300 de milioane de euro, pentru a aduce firul Izvarna II în Craiova. De aceea avem nevoie şi de aceste comune în zona metropolitană a Craiovei”, a mai spus aceasta.



3 COMENTARII

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    208

    Daca nu ar fi fost vorba de fonduri nu le mai includea in zona metropolitana o sa ajungem tot asa sa captam proiecte la care este nevoie de 1.000.000 de locuitori si nevom intinde peste mari si tari bani sa fie

  2. #2
    Senior Member
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    650

    Se vede ca au nevoie de bani … pentru buzunarul propriu.

  3. #3
    De-al casei
    Data de inscriere
     07-04-2010
    Mesaje
    427

    Ar fi ceva bun ,un proiect mare,care sa aduca apa de izvor in Craiova,sper sa se realizeze in 100 de ani.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.