Ce a rămas după prima zi de demolări: un chioşc da, două...

Ce a rămas după prima zi de demolări: un chioşc da, două ba

653
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

A doua zi a acţiunii de înlăturare a chioşcurilor pentru care proprietarii nu au documente legale de funcţionare pe domeniul public continuă şi azi. Spre deosebire de ieri, când circulaţia a fost restricţionată pe Bvd. Tineretului, între zona Materna şi Kaufland, astăzi strada este închisă doar pe banda dintre fosta Poştă şi Materna.

Dacă ieri nici proprietarii care sunt în legalitate nu au putut să-şi desfăşoare activitatea comercială din cauza şantierului, astăzi ei şi-au reluat activitatea. În faţa chioşcurilor rămase în picioare marfa este scoasă din nou la vedere, la plăcintăriile din zonă sunt reinstaurate cozile, iar angajaţii de la RAADPFL continuă să demonteze chioşcurile vizate.
Şi în careurile de blocuri, unde există construcţii ilegale, demolarea e în toi.

Înteresant este, totuşi, cum va amenaja municipalitatea spaţii verzi în locurile în care au dispărut construcţiile, în condiţiile în care acum „arhitectura” zonei arată astfel: un chioşc da, două ba.

Deşi municipalitatea a precizat că doar amplasamentele care nu sunt în legalitate trebuie demolate, chioşcarii cu acte în regulă susţin că li s-a comunicat că şi contractele lor, încheiate pe vremea administraţiei anterioare, vor fi reziliate în primăvară. „Am contract de concesiune pe 49 de ani, am toate actele în regulă, dar se pare că nu voi mai putea să-mi continui activitatea din luna martie. Deocamdată nu ştim asta cu certitudine, sunt multe speculaţii”, ne-a precizat proprietarul unui magazin din cartierul Craioviţa Nouă.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.