Marea Britanie, interesată de soarta oltenilor de etnie romă

Marea Britanie, interesată de soarta oltenilor de etnie romă

442
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Ambasada Marii Britanii este interesată de problemele cetăţenilor români de etnie romă. În acest sens, ambasadaroul Martin Harris a avut, astăzi, o întrevedere cu preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Cei doi au făcut un prim pas în stabilirea unui parteneriat care presupune găsirea unor soluţii privind crearea de oportunități de muncă pentru romi, atragerea tinerilor în școală și crearea de ateliere în care cetățenii romi să își desfășoare activitățile tradiționale.
„Suntem aici să discutăm pe mai multe teme, dintre aceste teme sociale, aștept instrucțiunile dumneavoastră”, a spus Martin Harris, ambasadorul marii Britanii.

„Relațiile dintre noi au fost mereu foarte strânse, trebuie să menționez că așteptăm investitori străini, important este ca partenerii noștri să se simtă bine și noi să creăm locuri de muncă”, a afirmat Ion Prioteasa la începutul întâlnirii. Acesta a mai spus că în cadrul întâlnirii cu Excelenţa Sa s-au căutat soluţii pentru cetăţenii de etnie romă, respectiv mai multe posibilități de muncă şi metode pentru ca tinerii de etnie romă să rămână în școli”.

Ulterior întâlnirii cu şeful administraţiei judeţene, Martin Harris a participat la o discuție cu primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, urmând ca pe parcursul acestei zile să viziteze Muzeul Olteniei și centru vechi al Craiovei.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.