Escrocherie prin telefon: Un fals avocat pretinde bani pentru accidente rutiere inexistente

Escrocherie prin telefon: Un fals avocat pretinde bani pentru accidente rutiere inexistente

960
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Escrocii puşi pe câştiguri imediate au găsit o nouă şmecherie pentru a păcăli oamenii. A trecut moda câştigurilor pentru care trebuie să plătiţi un comision. Acum, un fals avocat vă înştiinţează că o rudă a făcut accident mortal şi vă pretinde o sumă de bani.

În cazul în care primiţi un astfel de apel telefonic, verificaţi imediat dacă este aşa, sunându-vă ruda. Nu trimiteţi bani în niciun cont şi, anunţaţi Poliţia prin serviciul 112. Cu atât mai bine, dacă vi se spune un nume şi o serie de buletin, spuneţi-le oamenilor legii.

În ţară, metoda a început deja să facă victime. Escrocii pretind sume plecând de la 2000 de euro în sus.
În urmă cu două zile, la Brasov, o bătrână de 70 de ani a fost victima ţeparilor. Aceştia au sunat şi i-au spus că fiul ei a provocat un accident mortal, iar pentru a-l “apăra” este nevoie imediată de 2000 de euro.

De-a lungul timpului, ţepele prin telefon au făcut multe victime. De la premii aparţinând diferitelor companii, până la sume de bani imense, excursii în străinătate etc. Alteori, indivizii pretind că sunt angajaţi ai unor companii de stat şi pretind diverse sume de bani. Nu daţi niciun leu fără a vă asigura înainte dacă este adevărat ceea ce vi se spune sau nu.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Junior
    Data de inscriere
     08-02-2012
    Mesaje
    97

    Ciudat… am primit un apel cu putin timp in urma de la un presupus avocat care ma intreba daca printre rudele mele se numara persoana x etc… Am refuzat sa ii dau informatii la telefon. O fi fost acelasi lucru?

    LaptopNews - totul despre portabile

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.