Poliţiştii şi jandarmii în acţiune pe tot cuprinsul judeţului

Poliţiştii şi jandarmii în acţiune pe tot cuprinsul judeţului

320
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

 

În data de 19.01.2013, între orele 20.00–24.00, în judeţul Dolj, a fost organizată şi executată o razie pentru prevenirea şi combaterea faptelor comise cu violenţă şi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

La această razie au fost mobilizaţi 236 de oameni ai legii, din care 196 de poliţişti (cu preponderenţă din cadrul formaţiunilor de ordine publică şi rutieră) şi 40 de jandarmi, care au fost dispuşi în 25 de filtre rutiere pe tot cuprinsul judeţului, oprind pentru control 486 de autovehicule.

Echipele mixte de poliţişti şi jandarmi au efectuat 100 de controale punctuale la discoteci şi baruri, au legitimat 580 de persoane şi au executat 183 de controale corporale pentru depistarea de arme albe.

În urma executării activităţilor menţionate mai sus, au fost constatate 16 infracţiuni, fiind depistate 13 persoane în sarcina cărora s-a reţinut comiterea de fapte penale şi au fost aplicate 293 de sancţiuni contravenţionale, în sumă totală de 63.010 lei, fiind confiscate bunuri în valoare 1080 lei. Poliţiştii rutieri au reţinut 12 permise de conducere şi 1 certificat de înmatriculare.

Exemple:

1. Cu ocazia verificărilor efectuate la două localuri de alimentaţie publică, unul din comuna Sadova şi unul din comuna Ostroveni, Dolj, s-a constatat ca administratorii acestora, P.NELU, respectiv P.CRISTIAN nu au luat măsura asigurării ordinii şi liniştii publice cu personal propriu sau specializat pe timpul functionarii barurilor. Celor in cauză li s-au intocmit dosare penale conform art. 2, pct 3 din Lg 61/1991.

2.  Pe bulevardul Racoţeanu din oraşul Filiaşi, a fost oprită pentru control autoutilitara condusă de R.MARIN, 44 de ani, din Motru, Gorj, care efectua transport rutier de material lemnos, fără a deţine licenţă de transport.

Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal sub aspectul infracţiunii prevăzută de art.281 ind 1, alin 1, CP.

3. V.LEONARD, 24 de ani, din comuna Amarastii de Jos, sat Ocolna, a fost depistat in timp ce transporta pe DJ542, 0,300 metri cubi de material lemnos, esenta salcim, fara a avea aviz de insotire si fara documente legale privind circulatia materialelor lemnoase. A fost sanctionat conform art. 19, pct 1, lit b, din Legea 171/2010, cu suma de 5000 lei, iar materialul lemnos a fost ridicat in vederea confiscarii.

 

 

Şi în Craiova a fost organizată şi desfăşurată o razie pe linia prevenirii şi combaterii faptelor cu violenţă, în noaptea de 19/20.01.2013, între orele 22.30-02.30, la care au fost mobilizaţi 62 de poliţişti (din cadrul Poliţiei municipiului Craiova – Biroul de Investigaţii Criminale, Ordine publică şi Rutieră) şi jandarmi (din cadrul GJMb Craiova şi IJJ Dolj).

Echipele de poliţişti şi jandarmi au controlat 62 de unităţi de alimentaţie publică gen baruri, cluburi, discoteci, au legitimat 304 persoane, din care 76 au fost controlate pentru a se stabili dacă deţin arme albe, iar din punct de vedere rutier, au fost organizate 6 filtre auto, în cadrul cărora au fost oprite pentru control 82 de autovehicule.

În cadrul acestor activităţi, poliţiştii şi jandarmii au reuţit depistarea unei persoane urmărite la nivel internaţional şi au constatat 48 de abateri de natură contravenţională, aplicând amenzi în sumă de 6060 lei.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.