Amenzi rutiere mai mari, din cauza majorării salariului minim pe economie

Amenzi rutiere mai mari, din cauza majorării salariului minim pe economie

478
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Valoarea amenzilor rutiere va creşte de la 1 februarie, pentru că atunci are loc şi prima etapă de majorare a salariului minim brut pe economie din 2013, de la 700 de lei la 750 de lei.

Potrivit Codului rutier în vigoare, amenzile contravenţionale sunt stabilite în funcţie de valoarea numărului de puncte-amendă aplicate. Iar punctele amendă reprezintă 10% din valoarea salariului minim.

Decizia majorării salariului minim brut pe economie în două tranşe a fost luată de Guvern în urma consultărilor cu Fondul Monetar Internaţional şi urmează a fi aprobată în cadrul şedinţei Guvernului de miercuri, 23 ianuarie, scrie legestart.ro.

În contextul aprobării acestor reglementări incluse în proiectul de buget, vor apărea modificări şi la valoarea punctelor-amendă date şoferilor.

Astfel, conform reglementărilor legislative în vigoare, prin Legea nr. 49 din 8 martie 2006 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, se prevede că amenzile contravenţionale se stabilesc în cuantumul determinat de valoarea numărului punctelor-amendă aplicate, un punct-amendă reprezentând valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotărâre a Guvernului (art.99).

Acum, valoarea unui punct de penalizare este de 70 de lei, însă odată cu majorarea salariului minim brut pe economie (de la 700 de lei la 750 de lei) creşte şi valoarea punctului-amendă până la 75 de lei.

De exempli, pentru folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii, cu excepţia celor prevazute cu dispozitive de tip hands-free, sunt prevăzute 2 puncte de penalizare, a căror valoare cumulată minimă nu va mai fi de 140 de lei, ci de 150 RON.
Sursa: realitatea.net



1 COMENTARIU

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     06-03-2011
    Mesaje
    28

    Atentie mare!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.