Operatorii aerieni sunt stimulați financiar să vină la Craiova

Operatorii aerieni sunt stimulați financiar să vină la Craiova

290
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Consiliul Județean Dolj va acorda un sprijin financiar de 5,5 euro de pasager operatorilor aerieni care doresc să deschidă rute care să opereze de pe Aeroportul Internațional Craiova.

Consiliul Județean Dolj încearcă atragerea operatorilor aerieni pe Aeroportul din Craiova pentru a crește numărul destințiilor către țările membre ale Uniunii Europene. În acest sens se va acorda un sprijin financiar  pe o perioadă de maxim cinci ani operatorilor care vor deschide noi rute la Craiova. Acest sprijin este în valoare de 5,5 euro (echivalentul în lei) pentru fiecare pasager îmbarcat în primul an, urmând ca suma să scadă cu câte 0,5 euro în fiecare an. Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj a vorbit despre imoprtanța pe care acordarea acestui sprijin financiar o are în dezvoltarea economică și turistică a regiunii Oltenia. “Pentru noi este foarte important că am putut obţine pentru prima dată o directivă a Uniunii Europene care ne-a permis să venim în sprijinul celor care vor să deschidă noi destinaţii şi să nu fie considerat ajutor de stat. Noi ne ducem cel puţin în două direcţii, una este foarte bine conturată și anume Aeroportul Luthon din Anglia. Este prima destinaţie pe care o scoatem la licitaţie publică. Aprobarea a venit de la Comisia Europeană cu condiţia ca licitaţia să se facă cu toată transparenţa, să se publice în Jurnalul european, pentru ca orice companie din Uniunea Europeană să se poată înscrie la licitaţie. A doua destinaţie pe care vrem să o scoatem la licitaţie este Spania, ţară în care locuieşte o foarte mare comunitate de români. Suntem într-un moment de studiu în care trebuie să analizăm care dintre marile orașe poate să reprezinte destinaţia. Poate să fie Barcelona, dacă vom fi interesaţi de turism, sau Madridul dacă ne gândim la comunitatea de români, sau chiar Valencia. Am adresat o scrisoare şi Ministerului de Externe, care prin secţiunea pe care o are pentru românii de pretutindeni, să ne spună unde sunt cei mai mulţi români, pentru a scoate la licitaţie destinaţia potrivită. În ceea ce priveşte firma de low-cost nu avem nici un fel de dubiu pentru că deja le-am dat şi spaţiile în folosinţă”, a spus președintele Consiliului Județean Dolj.

 

Sursa: lupamea.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.