Acţiune în trafic a poliţiştilor rutieri

Acţiune în trafic a poliţiştilor rutieri

363
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

 

În cursul zilei de ieri, poliţişti din cadrul Biroului Durmuri Naţionale şi Europene şi efective din cadrul Biroului Rutier Craiova au organizat şi executat o acţiune având ca scop verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale pe linie de transport rutier public de marfă şi transportul persoanelor în regim de taxi.

Poliţiştii au acţionat şi pe linia prevenirii accidentelor rutiere generate de neacordarea de prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii.

Poliţiştii au constatat în cadrul acţiunilor 123 abateri de natură contravenţională pentru care au fost aplicate sancţiuni în sumă totală de 12060 lei. Din totalul sancţiunilor 24 au fost aplicate pentru prioritate pietoni, iar alte 14 sancţiuni au fost aplicate transportatorilor de marfă şi persoane.

Deasemenea, 29 permise au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice şi au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

 

Exemplu:

S.CORNEL, 44 ani, din comuna Podari, taximetrist, în timp ce conducea un autoturism nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea străzii pe trecerea de pietoni. Acesta a fost sancţionat cu amendă şi ca măsură complementară i-a fost reţinut permisul de conducere.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.