VĂ INVIT LA COMEDIE

VĂ INVIT LA COMEDIE

303
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Timp de 8 luni de zile, prin Ministerul Propagandei, coordonat de Antenele lui Dan Voiculescu, au fost lansate in spatiul public informatii, conform carora ni se aducea la cunostinta ca in tara ar urma sa curga lapte si miere dupa ce in fruntea tarii se va instala o noua putere politica.
Dupa ce guvernele Ponta 1 si 2 si-au atins scopul preluarii puterii politice (prin orice mijloace de lupta electorala) constatam ca :
1.Desi ne aflam la sfarsitul lunii ianuarie 2013, tara nu are inca un buget, cu toate ca legea prevede altceva. Nu este o surpriza, deoarece oamenii politici incalca mereu legea sin u sunt trasi la raspundere.
2.Promisiunile electorale au fost uitate, deoarece veniturile atrase nu permit respectarea lor. Nici asta nu este o mare surpriza, deoarece din 1989 incoace, s-au tot incalcat promisiunile oamenilor politici.
In locul promisiunilor facute cu surle si trambite, ce avem acum?
-o taxa noua pe sanatate, desi platim asigurari de sanatate. In loc sa se extinda baza de impozitare prin marirea numarului celor ce ar trebui sa participe la finantarea sistemului de sanatate, li se mai pune o taxa celor ce-si achita cu regularitate obligatiile,
-cresterea somajului, pentru ca jaful in economie continua, prin inchiderea unor noi capacitati productive,
-taxe si impozite noi pentru agricultori, deoarece agricultorii i-au votat intr-o veselie,
-majorarea taxelor si impozitelor locale,
-majorarea cheltuielilor de incalzire si intretinere a locuintelor.
Degeaba promitea actuala putere politica deblocarea angajarilor in sistemul sanitar, pentru redeschiderea unitatilor spitalicesti inchise de “odioasa” guvernare; s-a constatat ca acest lucru nu este posibil, iar ei o stiau foarte bine atunci cand faceau promisiuni fara acoperire. Degeaba promitea majorarea pensiilor si salariilor, pentru ca stiau ca nu au de unde.
In schimb, de teama razvratirilor, actuala putere se gandeste sa-i linisteasca pe militarii pensionari ai lui Dogaru si pe revolutionarii de carton. Lor le promite ca le va restitui banii pierduti la pensii, desi la 90 % dintre militari li s-au marit pensiile in vechea guvernare. Dar militarii pensionari reprezinta o categorie sociala “dezavantajata” in societate deoarece au fost pensionati la o varsta “frageda” primind si plati compensatorii. Revolutionarilor carora vechea guvernare le-a retras drepturile, actuala putere le promite ca le va da inapoi.
Aceste categorii sociale reprezinta un pericol pentru actuala putere, deoarece s-a dovedit in timp ca se pot transforma in formatiuni paramilitare care se pot razvrati. Atunci este bine sa-i tii pe acesti oameni intr-o stare latenta, oferindu-le ceea ce-si doresc.
3.Cand se afla in opozitie, actuala putere politica promitea ca atunci cand va veni la putere va negocia de pe principii de forta cu FMI, Banca Mondiala, UE, astfel incat interesele nationale sa fie repuse in drepturile legitime.
Am observat in aceste zile cu cata “indarjire” a renegociat acest guvern cu FMI problemele tarii.Au venit la negocieri cu opiniile lor si au plecat de la negocieri cu propunerile impuse de FMI, altfel spus au venit lupi si au plecat mielusei blanzi.
Cu toate ca stiau ca au nevoie de un nou memorandum cu FMI si Banca Mondiala, si mai stiau ca nu au argumente sa-i induplece, ne-au mintit incontinuu ca ei sunt capabili sa schimbe conditiile pentru obtinerea unor noi imprumuturi.Rezultatul este simplu – FMI nu are incredere in actualul guvern si i-a dat o serie de teme pe care trebuie sa si le faca.Numai dupa aceea vor mai sta de vorba.
“Verticalitatea” acestui guvern se poate observa si din faptul ca nu a avut curajul sa iese pe piata cu bugetul pentru acest an, pana ce FMI nu i-a data “unda verde”.Este pentru prima data in istoria moderna a Romaniei cand un guvern nu are curaj sa-si intocmesca propriul buget, fara aprobarea unei institutii externe, fie ea si FMI sau Banca Mondiala.
Acest guvern culege acum roadele actiunilor iresponsabile din vara anului 2012.Cand ai incercat o lovitura de stat parlamentara, este greu sa te mai bucuri de increderea partenerilor tai, care nu pot intelege cum s-au putut intampla asemenea actiuni intr-o tara considerata ca democrata.
Vai de aceasta tara care a ajuns sa fie luata ostateca de o asemenea putere politica.

Gheorghe Duduiala – Presdinte al PNTCD – Craiova



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.