Ceartă pe birourile de parlamentar din Craiova: Dascălu şi Cherciu vs Olguţa...

Ceartă pe birourile de parlamentar din Craiova: Dascălu şi Cherciu vs Olguţa şi Nicu Vasilescu

1.134
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,00)

Discuţii în contradictoriu, azi, în şedinţa de Consiliu Local, din cauza spaţiului care găzduia biroul parlamentar al deputatului PDL Constantin Dascălu. Acesta i-a aparţinut parlamentarului pedelist până la sfârşitul anului trecut, iar „odată cu câştigarea unui nou mandat ar fi trebuit să-i aparţină în continuare”. Edilul-şef al Craiovei, Olguţa Vasilescu, a decis, însă, ca spaţiul să-i fie atribuit acum colegului de la USL, Nicu Vasilescu, fără licitaţie. În cele din urmă, propunerea primarului Olguţa a avut câştig de cauză. CL Craiova a aprobat cu majoritate de voturi ca spaţiul situat în cartierul Brazda lui Novac, lângă sediul PRM Dolj, să fie închiriat deputatului USL Nicu Vasilescu.  

Consilierul municipal Dan Cherciu (PDL) a afirmat că reprezentanţii Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) subordonată Primăriei Craiova au susţinut că deputatul PDL Constantin Dascălu nu ar fi depus cerere de prelungire a contractului de închiriere, consiliul de administraţie al RAADPFL motivând astfel decizia luată prin existenţa unei singure solicitări, fapt neadevărat. „Este fals, pentru că am în faţă cererea depusă pe 17 decembrie 2012 de domnul Dascălu, deci imediat după ce au fost comunicate rezultatele alegerilor şi s-a validat mandatul de deputat. Mai mult decât atât, actualul contract, încheiat în anul 2008 între RAADPFL şi Dascălu Constantin, este încheiat pe perioada mandatului de parlamentar, deci nu a unui mandat, or domnul Dascălu şi-a reconfirmat mandatul de parlamentar. Consider că hotărârea CA al RAADPFL nu este conform legii şi dacă CL Craiova va adopta o hotărâre care se bazează pe o decizie ilegală dăm posibilitatea domnului deputat să conteste în justiţie decizia noastră”, a argumentat Dan Cherciu.

Cherciu: „Democraţia are farmec”

„Ne place sau nu, democraţia are acest farmec. Vechiul CL (majoritar PDL n.r.) a avut momente în care poate intenţiona să-şi arate muşchii, au fost temperaţi şi cel mai bun exemplu pe care doamna primar îl cunoaşte este solicitarea pe care dânsa a făcut-o în mandatul trecut către CL să i se repartizeze un spaţiu, deşi dânsa obţinuse un mandat de parlamentar în Colegiul Filiaşi. Deşi au existat puncte de vedere contrare în vechea majoritate, înţelepciunea a prevalat şi a beneficiat, prin votul majorităţii, de acest spaţiu. Or acum, noua majoritate USL, dorind să facă un tur de forţe şi să arate cine este stăpânul, cred că face un abuz”, a mai spus Cherciu, care a propus ca CL să îi închirieze deputatului USL Nicu Vasilescu spaţiul parlamentar care i-a aparţinut Olguţei Vasilescu.

Olguţa Vasilescu: „E vorba de un nou mandat, este vorba de un nou câştigător”

a rândul său, Olguţa Vasilescu a declarat că în anul 2008 cabinetul parlamentar care i-a fost închiriat lui Dascălu de către CL Craiova i-a aparţinut ei. „Acel cabinet parlamentar se desprinsese atunci din sediul PRM, senatorul din acel moment era Mihai Lupoi, iar în momentul în care el nu a mai fost parlamentar în anul 2008, contactul dintre CL Craiova şi Senatul României s-a considerat că este în derulare şi automat era preluat de următorul senator, adică de mine. Logica juridică de atunci spunea că mandatul de parlamentar este pe o perioadă pe patru ani, adică fusese pe perioada 2004-2008, drept dovadă nu mai exista un contract cu Senatul României, deci spaţiul era liber. Pe aceeaşi logică juridică mergem şi noi acum: mandatul de parlamentar a fost 2008 – 2012, s-a finalizat, acum e vorba de un nou mandat, este vorba de un nou câştigător, pentru că în zona respectivă a fost clar domnul Nicu Vasilescu cu scorul de 65%. Vom stabili în celelalte şedinţe dacă domnul Dascălu va prelua fostul meu cabinet parlamentar care mi-a fost dat de către CL la vremea respectivă şi care este o uscătorie de bloc, fără baie, fără secretariat şi dacă va exista o altă cerere din parte domnului Dacsălu, putem discuta despre acest lucru”, a spus Olguţa Vasilescu care a completat zâmbind că deputatul PDL a obţinut mandatul la redistribuire şi tot la redistribuire CL Craiova îi va da şi un spaţiu pentru biroul parlamentar.

 



3 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     29-05-2012
    Mesaje
    458

    Vechii hoti, noii hoti…

  2. #2
    Senior Member
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    713

    La toti le place ciolanu … ce gust o avea in fasole … ca romanu de mult a trecut pe fulgi de cartofi sau de fasole … si lor nu le mai ajung icrele negre … un saraca cred ca ar intreba ce culoare au icrele negre de gust nici nu se pune problema …

  3. #3
    Member
    Data de inscriere
     16-11-2012
    Mesaje
    132

    Cainii la ciolan. Da al naiba ciolan, e numai carne. Si painea neagra e cozonac.Ei se cearta pe birouri, multi romanii rabda de foame. Asa sunt „Ciocoii vechi si noi”.

    "Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj."Ion Creanga"Niciodata nu este mai injosita specia umana decat atunci cand ignoranta este inarmata cu puterea."Voltaire"Somnul ratiunii naste monstri."Goya"Un popor de oi naste un guve de lupi." Edward R. Morrow

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.