Negocieri cu Portugalia şi Grecia pentru dotarea Poliţiei Aeriene

Negocieri cu Portugalia şi Grecia pentru dotarea Poliţiei Aeriene

887
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat astăzi, la Craiova, că au loc negocieri cu parteneri din Portugalia şi Grecia pentru achiziţionarea unor avioane de tip F16 pentru Poliţia Aeriană.

„Suntem în negocieri cu mai mulţi parteneri externi, care deţin avioane F16, iar atunci când acordurile cu partenerul care ne va furniza aceste avioane vor fi încheiate trebuie să avem în vedere şi bugetarea acestui program şi sigur plata, probabil, în cursul acestui an, a banilor care vor fi negociaţi în urma discuţiilor cu statul care ne va furniza avioanele respective. Suntem în negocieri şi cu portughezii şi cu grecii, până la urmă o să ne hotărâm asupra modului în care vom perfecta aceste acte”, a declarat Mircea Duşa.

Potrivit acestuia, şi programul de achiziţionare a avioanelor de tip Spartan va contiua.

„Programul acesta de înzestrare cu avioane Spartan, cu avioane de transport, este unul pe perioadă mai lungă. Deja există un număr de avioane furnizate de Alenia (Italia n.r.). Avem în vedere ca prin alocările bugetare să onorăm facturile emise şi să şi finalizăm acest program până la numărul de avioane contractate”, a spus declarat ministrul Apărării.

Mircea Duşă s-a aflat la Craiova pentru a participa la şedinţa de autoevaluare a Brigăzii 2 Infanterie „Rovine” şi pentru a se întâlni cu personalul militar şi civil din unităţile din garnizoană.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.