Balş: Taxele şi impozitele au crescut cu 16,05 la sută

Balş: Taxele şi impozitele au crescut cu 16,05 la sută

409
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

La scurt timp de la majorarea preţului la apă, cu 40 la sută, dar şi al salubrităţii, bălşenii mai primesc o veste proastă: cresc taxele şi impozitele cu 16,05 la sută. Astfel, cei care plăteau o sută de lei impozitul la locuinţă vor scoate cu 16 lei mai mult din buzunar. Impozitele diferă în funcţie de suprafaţa construcţiei sau a terenului şi de materialul din care sunt realizate construcţiile. Aceste majorări se datorează înregistrării de datorii către stat în cazul a două lucrări, la finele anului trecut.

 

„Sunt două lucrări care figurau cu arierate la sfârşitul lui 2012, dar care au fost plătite la începutul acestei luni, motiv pentru care nu avem o altă posibilitate, decât aceea de a majora aceste taxe şi impozite. Dacă nu vom accepta această majorare, nu vom avea posibilitatea de a achita alte lucrări în oraş”, a explicat un reprezentant al serviciului de contabilitate în cadrul şedinţei CL, după ce unii consilieri au propus ca majorarea să fie de maximum zece procente.


„Majorarea nu ar trebui să depăşească zece procente”

Au existat şi consilieri care au încercat să se opună majorării acestor taxe şi impozite, însă cadrul legal nu a permis acest lucru.

 

„Oamenii nu au din ce să-şi plătească toate taxele, foarte mulţi au rămas fără serviciu, nu vom ajunge nicăieri dacă le mărim aceste taxe şi impozite, pentru că atunci şi mai puţini vor trece pe la casierie să mai achite datoriile. Cred că majorarea nu trebuie să depăşească zece la sută, oricum şi atât e mult”, a afirmat Ionel Costache, unul dintre consilierii locali.

 

Majorarea taxelor cu 16,05 la sută se datorează arieratelor înregistrate în cazul lucrării de asfaltare a străzii Mihai Viteazul şi a reabilitării şi dotării Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Balş. Datoriile înregistrate la data de 31 decembrie au fost achitate în ianuarie, însă prea târziu pentru a scăpa de obligaţia de a majora taxele şi impozitele.

Sursa: http://www.gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.