Noul Audi A3 Sportback

Noul Audi A3 Sportback

652
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Sportiv, versatil si functional – noul A3 Sportback.

Modelul compact in 5 usi ofera un spatiu generos pentru depozitare, fiind totodata si mult mai usor  decat predecesorul, gratie tehnologiei Audi ultra. Motoarele sunt puternice si foarte eficiente. Infotainment-ul cu tehnologia intuitiva Audi connect si sistemele de asistenta pentru sofer,  impun noi standarde in segmentul compact premium.

 

Tehnologia Audi ultra reduce greutatea noului A3 Sportback cu pana la 90 kg in comparatie cu versiunea anterioara. Echipat cu motorul 1.4 TFSI, modelul in 5 usi are o greutate de doar 1.205 kg. Oteluri formate la caldura sunt folosite pentru a reduce greutatea scheletului caroseriei, rezultand o constructie cu 37 kg mai usoara decat cea a modelului anterior. Reduceri semnificative de greutate s-au realizat si la interior, cat si la motor. Pionierul mondial al constructiei usoare a inversat inca o data spirala greutatii si a stabilit un nou record.

 

Caroseria noului Audi A3 Sportback este lunga si curbata. In timp ce lungimea (4.310 mm), latimea (1.780 mm) si inaltimea (1.425 mm) noului model sunt doar putin peste dimensiunile celui vechi, ampatamentul este cu 58 mm mai lung.

 

Partea frontala este joasa, arcurile plafonului formeaza un dom ce se intinde peste limitele subtile ale eleronului spate. Aspectul cu 3 geamuri laterale este unul intins, iar fiecare detaliu este precis si expresiv. Pasajele mari ale rotilor subliniaza aspiratiile sportive ale noului Audi A3 Sportback.

 

Grila Single-frame tesita la colturi, in culoare gri Stone constituie elementul distinctiv in partea frontala a vehiculului. Lamele sale orizontale, cat si inelele Audi sunt accentuate tridimensional. Farurile plate sunt adevarate opere de arta si-i confera noului Audi A3 Sportback o privire determinata. Farurile cu tehnica LED vor fi disponibile ulterior.

 

Interiorul noului A3 Sportback este elegant, aerisit si clar. Acesta continua dinamica exteriorului. Plansa de bord curbata este subtire si joasa. Alaturi de consola centrala orientata catre sofer, aceasta pare sa pluteasca.

 

Guri de ventilatie mari si rotunde, cu design jet, panoul elegant pentru controlul climatizarii si ornamentele sculptate, impun tonul, iar finisajele acestora aduc calitatea clasei superioare in noul A3 Sportback. Forma scaunelor si volanului sunt noi, iar butoanele de control sunt clare si intuitive, ca in fiecare Audi. Modelul compact in 5 usi ofera o capacitate generoasa de depozitare, intre 380 si 1.220 litri.

 

 

 

Audi connect: comunicand cu imprejurimile

 

Servicii online personalizate, oferite de marca sub numele de Audi connect,  conecteaza soferii la Internet si asigura informatii cheie – intr-un format usor de inteles. Conexiunea la Internet este stabilita via Audi connect, o extensie a sistemului de navigatie MMI plus. Pasagerii pot naviga si trimite e-mail-uri cu pana la 8 gadget-uri prin hotspot-ul integrat WLAN.

 

Sistemul ofera servicii de Internet adaptate pentru sofer – de la navigatie cu imagini Google Earth si Google Maps Street View pana la informatii online din trafic si servicii precum facebook si twitter. Audi connect a adaugat recent informatii despre zboruri si trenuri, iar serviciul City Events asigura informatii despre evenimente actuale. Audi connect ofera soferilor, pentru prima data, abilitatea de a avea e-mail-urile redate vocal si de a dicta mesaje text (SMS).

 

Audi aduce sistemele de asistenta ale claselor superioare in segmentul compact premium pentru confort si experienta superioara de condus. Printre acestea se enumera adaptive cruise control, Audi side assist, Audi active lane assist si sistemul de siguranta Audi pre- sense basic. Sistemul de informare a soferului cu recomandare de repaus este standard pe variantele de echipare Ambition si Ambiente.

 

Noul A3 Sportback se lanseaza cu patru propulsoare noi: doua TDI si doua TFSI. Motoarele au intre 105 CP si 180 CP. Tehnologia din platforma modulara ajuta la reducerea consumului de carburant cu o medie de 9%, fata de modelul precedent. Alte motoare pe benzina si motorina vor fi disponibile ulterior, cat si motorul TCNG care poate fi actionat cu Audi e-gas sau cu gaz natural.

 

Noul A3 Sportback subliniaza si suveranitatea tehnologica in ceea ce priveste transmisia puterii. Pentru lansare, motorul 1,8 TFSI vine cu S tronic in 7 trepte; in combinatie cu sistemul Audi drive select, acesta ofera o functie ce reduce consumul de combustibil. Agregatele 1,4 TFSI si 2,0 TDI sunt legate cu o transmisie manuala in 6 trepte. Tractiunea integrala permanenta quattro va fi disponibila ulterior.

 

Sistemul optional Audi drive select (standard la Ambition) permite soferului sa adapteze management-ul motorului, sistemului de directie si cutia S tronic in diferite moduri. Sistemul incorporeaza si Audi magnetic ride, adaptive sau standard cruise control, adaptive light si sistemul de climatizare. Jantele masoara intre 16” si 18” , iar suspensia sport poate fi comandata in doua versiuni.

 

Noul Audi A3 Sportback este disponibil din februarie 2013, odata cu lansarea internationala. Preturile pornesc de la €25.280, iar motorul 1.2 TFSI va fi disponibil ulterior la un pret de pornire de €22.950. Clientii pot alege intre variantele de echipare Attraction, Ambition si Ambiente. Totodata, exista un numar mare de optionale sportive si confortabile, precum adaptive light sau trapa panoramica.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.