Mândri că suntem olteni: Amalia Doană, judokană de Craiova, 4 titluri de...

Mândri că suntem olteni: Amalia Doană, judokană de Craiova, 4 titluri de campioană naţională

425
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Amalia Doană are 18 ani, este legitimată la Clubul Sportiv Universitatea Craiova, antrenor Mihai Voinea,  şi deja se poate lăuda că deţine 4 titluri de campioană naţională la judo.  A dorit să practice acest sport de mică, iar la 9 ani, pe când era doar în clasa a III a, a avut norocul, aşa cum povesteşte fată, să asiste la un antrenament de judo. Din momentul în care a intrat în sală a ştiut că scopul ei este să fie cea mai bună judokană.

Rep: De ce judo şi nu balet spre exemplu?

Amalia Doană: E ciudat să întrebaţi asta pentru că mama, de când eram foarte mică, şi-a dorit să mă duc la dansuri dar, pentru că eram mai băieţoasă, tata îi spunea mereu că nu e de acord şi că, cel mai probabil, o să îi bat pe colegii de acolo. Drept urmare când domnul antrenor m-a luat la sală ea nu a fost încântată. Cel care m-a susţinut de la început a fost în schimb tata, mândru că sunt judokană. Dar din momentul în care s-a obişnuit cu ideea,  şi a văzut că sunt foarte bună în ceea ce fac, mama mi-a fost alături. La concursuri are emoţii chiar mai mari decât mine.

amalia doana Mândri că suntem olteni: Amalia Doană, judokană de Craiova, 4 titluri de campioană naţională poze

Rep: Care sunt cele mai importante medalii pe care le-ai câştigat?

Amalia Doană: În perioada 2008 – 2011 am reuşit să obţin medalia de aur la Campionatele Naţionale. Sunt mândră de ce am realizat chiar dacă atingerea acestui ţel a presupus multă muncă din partea mea, antrenamente de 4 ore în fiecare zi, iar la sfârşitul săptămânii chiar m-ai multe.

O altă medalie care îmi este dragă este aurul de la Balcaniadă. S-a întâmplat în 2010 când am urcat pe podium. Senzaţia pe care am trăit-o atunci cu greu o pot descrie. Atmosfera era foarte încărcată. De fericire aveam lacrimi în ochi. La un moment dat a fost cântat şi inmul României şi parcă, deodată, nu-mi venea să cred că eu sunt cea de acolo, cea care a adus aur pentru ţara mea.

Acestea sunt cele mai importante dar am acasă peste 40 de medalii obţinute de-a lungul anilor, însă la concursuri nu la fel de importante.

Rep: În 2013 ce îţi propui pe plan competiţional?

Amalia Doană: Îmi propun să merg la Campionatele Europene şi să obţin medalia de aur. Până acum am avut această ofertă de mai multe ori însă am refuzat-o. Nu am fost sigură că voi obţine aurul într-o competiţie de acest gen şi am preferat să mă antrenez mai mult. Dar anul acesta îmi voi face curaj şi voi participa.

Apoi dacă obţin medalie la Europene voi putea obţine şi centura neagră, aşa cum îmi doresc pentru acest an.

amalia doana2 Mândri că suntem olteni: Amalia Doană, judokană de Craiova, 4 titluri de campioană naţională poze

Rep: Ce anume te determină să practici  judo ca sport de performanţă?

Amalia Doană: Răspunsul e simplu: domnul antrenor! Tratează fiecare antrenament cu multă seriozitate îşi dă silinţa să ne ajute pe fiecare în parte şi ne susţine foarte mult. Pentru a ne fi de real ajutor se duce la diverse cursuri de perfecţionare şi ne arată tot timpul ceva nou. Pe lângă pregătirea fizică avem şi ore de pregătire teoretică. Domnul antrenor ne aduce DVD-uri de la Jocurile Olimpice şi analizăm fiecare meci, pentru ca mai apoi să punem în practică şi să perfecţionăm procedeele.

Rep: Ce planuri ai de viitor? Te orientezi spre dansuri?

Amalia Doană: NU! În niciun caz! Voi parctica judo de performanţă până în momentul în care îmi va permite sănătate şi voi avea rezultate notabile. Din punct de vedere profesional am două opţiuni: fie merg la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, fie la Academia de Poliţie. Acum sunt elevă în clasa a XI a la Liceul cu Program Sportiv Petrache Trişcu. Abia la anul voi da examenul de bacalaureat şi mă voi decide până atunci.

Sursa: http://www.oltenasul.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.