Dorina Gruia, Streets: Spectacol inedit – Muzică şi dans clasic în Gara...

Dorina Gruia, Streets: Spectacol inedit – Muzică şi dans clasic în Gara din Craiova

338
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Dorin Gruia, liderul Asociaţiei pentru Tineri „Streets”, ne propune pentru 2013 un proiect inedit care presupune desfăşurarea unor evenimente culturale, în Gara din Craiova.Despre aceast,a dar şi despre proiectele viitoare, ne-a vorbit într-un scurt interviu.

 Rep: Cum a apărut asociaţia din care faci parte?

Dorina Gruia: Asociaţia pentru Tineri „Streets” s-a născut datorită programului Tineret în Acţiune. Grupul informal Streets a depus candidatura la 1 mai 2012, pentru implementare proiectului „Streets” şi pentru constituirea asociaţiei cu acelaşi nume. La acea dată, proiectul a fost finanţat iar Grupul Informal Streets a devenit Asociatia pentru Tineri „Streets”.

Asociaţia noastră  are ca scop promovarea, apărarea şi sprijinirea intereselor profesionale, sociale, culturale şi economice ale tinerilor, în general, elevilor şi studenţilor, în special.

Principalele noastre obiective sunt organizarea de evenimente culturale, ştiinţifice, profesionale, sportive şi sociale pentru tineri şi promovarea spaţiilor  neconvenţionale  ca spaţii  de manifestare a  potenţialului creativ al tinerilor.

La finalul proiectului “Streets” membrii Asociaţia pentru Tineri Streets  „au crescut” foarte mul’i tineri identificându-şi obiectivele cu cele ale asociaţiei.

Rep: Ce proiecte aţi derulat până în prezent?

Dorina Gruia: Primul proiect a fost “Street events” care a cuprins 4 evenimente culturale stradale: street cultural space, street dance, street music şi street picture. Toate evenimentele au fost organizate în stradă, ne-am dorit să impunem strada ca spaţiu cultural în care noi, tinerii, să ne putem pune în valoare aptitudinile, atrăgând atenţia asupra rolului pe care putem să îl avem în dinamizarea vieţii culturale a oraşului nostru. Fiecare dintre cele 4 evenimente s-au derulat pe durata unei zile.

Un alt proiect a fost o strângere de fonduri pentru cei 10 tineri din Trupa No Limit, în luna decembrie. Fiecare membru are un talent deosebit şi ne-am dorit să le recompensăm munca pe care o depun pentru spectacolele extraordinare pe care ni le oferă.

streets Dorina Gruia, Streets: Spectacol inedit   Muzică şi dans clasic în Gara din Craiova poze

Rep: Ce planuri aveti pentru 2013?

Dorina Gruia: La 1 Februarie am depus deja două proiecte şi ne dorim să fie finanţate pentru a le putea implementa.

Acum suntem în etapa de pregătire a proiectului “Stimaţi călători, soseşte Streets”. Pe durata a două luni, în Gara Craiovei, vom derula, sub genericul „Gara cu evenimente”, 6 evenimente culturale:

– Gara e CLASICĂ – spectacol de muzică şi dans clasice,

– Gara SE VEDE – expoziţie de artă plastică şi fotografică cu tema „Gara se vede”,

– Gara LUCREAZĂ – ateliere şi expoziţie cu vânzare de obiecte handmade, în scop caritabil,

– Gara e POPULARĂ – spectacol de muzică şi dansuri populare,

– Gara e MODERNĂ –  spectacol de dans şi muzică  modernă,

– LINIŞTE, Gara SE ASCULTĂ – spectacol de muzică folk şi panomimă.

Prin aceste evenimente culturale, ne dorim să folosim gara ca spaţiu cultural în care noi, tinerii, să ne punem în valoare aptitudinile şi abilităţile, să îmbunătăţim oferta culturală a oraşului.

Rep: Cum va pot ajuta tinerii?

Dorina Gruia: Fiecare tânăr, care îşi doreşte să se implice sau se identifică în activităţiile noastre, poate să devină membru al asociaţiei noastre. Tinerii pot lua legătura cu noi pe adresa de mail asociatiastreets@yahoo.com.

Rep: Care este proiectul cel mai aproape de sufletul tău?

Dorina Gruia: Când te implici în toate etapele unui proiect, propunere, scriere, pregatire, implementare şi evaluare, ajungi să te dedici foarte mult şi, sigur il consideri proiect de suflet. Proiectul „Streets“ a fost primul proiect implementat de noi, în această formulă, de la început la sfârşit, primul proiect făcut de organizaţia noastră. Am întâlnit situaţii noi, destul de dificile, dar ne-am dorit să le considerăm experienţe din care să învăţăm.

Rep: Cât timp dedici proiectelor tale?

Dorina Gruia: Atunci când este un proiect în derulare, suficient cât să ne putem îndeplini obiectivele în timpul propus. Nu ne legăm foarte mult de timpul dedicat, sunt activităţi care ne pun în valoare talentul şi asta ne dorim să facem.

 

 

 

 

Sursa: http://www.oltenasul.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.