Angajaţi ai Primăriei Craiova, condamnaţi la închisoare pentru fapte de corupţie

Angajaţi ai Primăriei Craiova, condamnaţi la închisoare pentru fapte de corupţie

603
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,00)

Doi inspectori de la disciplina în construcţii, fost serviciu în cadrul Primăriei Craiova, acum – încorporat Poliţiei Locale, au fost condamnaţi de magistraţii Curţii de Apel Craiova la închisoare cu executare pentru infracţiuni de corupţie, iar ex-consilierul municipal Aurel Bojenoiu, cerecetat în acelaşi dosar, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.
Gheorghe Daici, fost şef Serviciu disciplina în construcţii, şi Ionel Păpălă, inspector în subordinea lui Daici, au întocmit sub semnătură documente prin care era prezentată eronat situaţia unui teren aparţinând domeniului public, în scopul atribuirii ilegale a acestuia firmei Ticsim Srl, aparţinând unei rude a consilierului Aurel Bojenoiu. Gheorghe Daici a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu executare, iar Păpălă – la un an şi şase luni de închisoare cu executare. Aurel Bojenoiu a scăpat cel mai ieftin, cu un ana de închisoare cu suspendare, deşi, potrivit surselor noastre, este autorul moral al infracţiunii, prin poresiunile făcute asupra celor doi funcţionari. Decizia instanţei vine după rejudecarea dispusă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi este atacabilă.

Derularea afacerii TICSIM

Daici şi Păpălă au fost trimişi în judecată de DNA Craiova pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals, iar Aurel Bojenoiu – pentru conflict de interese. În dosarul întocmit de procurorii anticorupţie este relatată modalitatea în care, în toamna anului 2006, Aurel Bojenoiu, consilier local la acea vreme, a pus mâna fără licitaţie pe un teren din domeniul public, situat pe strada Dâmboviţa, din Craiova, pentru firma SC TICSIM SRL, ai cărei asociaţi sunt fiica şi ginerele lui – soţii Elena Cristina şi Ştefan Răzvan Tică. Bojenoiu a apelat la primarul Antonie Solomon, care mai departe a luat legătura cu şeful Serviciului Disciplina în Construcţii, Gheorghe Daici, căruia i-a trasat sarcina să rezolve problema. Daici a apelat şi el la un subaltern, Ionel Păpălă, care, câteva zile mai târziu, s-a dus personal – însoţit chiar de consilierul Bojenoiu – să vadă suprafaţa de teren vizată. Deşi a observat că terenul vizat de SC TICSIM SRL era liber de orice construcţie, Păpălă a întocmit pe 11 octombrie 2006 raportul nr. 75.209/2006, în care „a menţionat în fals că pe terenul solicitat de această firmă exista o construcţie provizorie“. Păpălă l-a informat pe şeful său, Gheorghe Daici, care a avizat raportul, însuşindu-şi falsul. În faţa procurorilor DNA, Daici şi Păpălă şi-au recunoscut acuzaţiile, iar Bojenoiu a susţinut că nu ştia ce votează. După acelaşi sistem, cei doi funcţionari i-au dat un teren fostului consilier local Eugen Iordache, pe strada Horia, din Craiova. Nouapresa



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.