„Valsul câinilor”, în premieră la Sala „Aula Buia”

„Valsul câinilor”, în premieră la Sala „Aula Buia”

592
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Pe 21 februarie 2013, ora 18.00, la Sala Aula Buia, din incinta Facultăţii de Agricultură şi Horticultură are loc premiera spectacolului „Valsul câinilor” de Leonid Andreev (Traducerea: Adriana Uliu şi Alexandru Boureanu)

Spectacolul este realizat în cadrul parteneriatului dintre Facultatea de Litere, Departamentul de Arte şi Teatrul „Jean Bart” Tulcea, sub egida Proiectului Vreau sâ fiu actor, prilej cu care absolvenţii actori ai promoţiei 2013 îşi desfăşoară practica artistică.

Considerat printre primii scriitori expersionisti ruși, Leonid Andreev este unul dintre scriitorii notabili ai mișcării avangardiste Vârsta de argint. Spectacolul cu piesa Valsul câinilor, publicată sub titlul Zilele vieții noastre (1908), este construit în stil expresionist, mizând pe tehnica brechtiană, din punct de vedere al construcției personajelor. Lăsând la vedere una dintre obsesiile autorului – tema sinuciderii – izvorâtă din numeroasele episoade depresive ale scriitorului, această piesă dezvăluie un episod nefericit din viața aparent banală a unui funcționar de bancă. Fiind un produs de factura expresionistă, piesa Valsul câinilor aduce în scenă personaje surprinse într-o revoltă, dominate de teamă, aflate în conflict cu propria lor realitate, personaje în căutarea unei realități psihologice pe care o descoperă devastatoare pentru spiritul lor.

Distribuţia:
Promoţia de actori 2013

Henrik Tile – Claudiu MIHAIL, Bruno NOFERI
Feckluşa – Radu BUCĂLAIE
Karl Tille, Ermolaev- Andrei DUNAEV, George ADRIAN
Elizaveta – Ana RUSU, Elena GEACĂR
Jenia – Carmen SÎRBU, Anastasia NASKO
și
Andrei Tisenhausen – Petre DIAMANTU

Asistent regie şi pregătire actori: Asist, univ.dr. Haricleea NICOLAU
Scenografie şi machiaj: Minela POPA
Mişcare scenică: Ruxandra CHELARU
Coloana sonoră: Ramona CISMARU

Un spectacol de Conf. univ. dr. Alexandru BOUREANU



2 COMENTARII

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     19-02-2013
    Mesaje
    0

    sa-i ia ca spectatori,si , pe bubike din Brazda.

  2. #2
    0-day Member
    Data de inscriere
     19-02-2013
    Mesaje
    2

    da,da,de la Baba Novac

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.