Directorul de la Pieţe – despre problemele si viitorul Societăţii

Directorul de la Pieţe – despre problemele si viitorul Societăţii

532
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Directorul SC Piete si Targuri Craiova, Cătălin Resceanu, a susţinut, astăzi, o conferinta de presa, in care a prezentat câteva subiecte referitoare la situatia economica a societatii, din trecut si pana in prezent, neregulile gasite in pietele Craiovei, precum si planurile de management pe care doreste să le implementeze in viitor.

Cătălin Resceanu:

„In momentul in care am preluat târgurile si pietele, am gasit o societate cu 12 miliarde de lei vechi, bani neincasati si care nu se mai pot recupera din cauza faptului ca sumele acestea sunt datorate de societati care nu mai exista, adica sunt radiate.

Am mai gasit 5,8 miliarde de lei vechi, facturi neplatite si care depasisera termenul scadent, apoi societatea la 30 iunie 2012 avea o pierdere de 4,5 miliarde, suma care crescuse la 7 miliarde, la 1 august, atunci cand am preluat societatea.

Facturi umflate, din cauza „particularilor”
Am contorizat foarte atent consumurile la utilitati – apa si gunoi, deoarece multi particulari din pietele Craiovei care isi desfasoara activitatea in piete, desi nu aveau contract cu Salubritatea aruncau deseurile la noi si noi plateam pentru acestea, iar la consumurile de apa am gasit particulari care nu plateau pentru apa consumata. Amintesc mereu despre aceste consumuri privind aceste utilitati, deoarece sumele ajungeau la apa si gunoi la aproape 900 milioane lei vechi pe luna.

Venituri sumplimentare, din presa pentru deseuri
O alta masura a fost repararea presei de balotat deseuri, reparatie care ne-a adus un beneficiu prin scaderea facturii la gunoi cu aproximativ 100 milione lei vechi, ba mai mult si venituri suplimentare din vanzarea deseurilor colectate, astfel contribuind si la protejarea mediului inconjurator.

Economii la lucrările de reparaţii
Ca si lucrari de reparatii, am incercat ca majoritatea lucrarile pe care le executam sa le facem cu personalul din subordine si sa nu mai platim altor societatii pentru lucrari executate si astfel sa facem economie la bugetul societatii.

Condiţii mai bune în piete
Obiectivul nostru pe viitor este sa aducem societatea pe profit si sa dezvoltam pietele din Craiova, avand in vedere faptul ca acestea, in momentul de fata, recunosc nu se prezinta in cele mai bune conditii. Incercam ca prin banii obtinuti din inchirierea spatiilor si terenurilor din piete sa igienizam continuu aceste piete si sa le crestem gradul de confort in masura in care bugetul ne permite. Bineinteles ca aceste masuri sunt pentru a avea conditii minime de desfasurare a activitatii.

Fonduri europene pentru dezvoltare societatii
Pe viitor dorim sa ne punem la punct in ceea ce priveste documentatia cu privire la fondurile europene si sa aplicam pentru dezvoltarea societatii.

Directorul Pieţelor solicită Corpul de Control al Ministrului
Cat despre spatiile din piete as vrea sa mentionez fatpul ca desi in aceste piete din municipiul Craiova sunt multe spatii comerciale, mare parte din acestea apartin unor persoane fizice sau juridice, care nu au nicio legatura cu societatea pe care eu o administrez. Aceste vanzari sau retrocedari au fost facute de catre fosta administratie locala, iar modul cum s-au facut este un lucru care ma intereseaza foarte mult, de aceea am solicitat un control amanuntit organelor competente in domeniul retrocedarii pentru a vedea ce acte au stat la baza acestora, care din punctul meu de vedere, ridica un semn mare de intrebare.

Targul de săptămână, motiv de dispută
Timpul o sa demonstreze ca toate masurile intreprinse de societatea pe care eu o administrez vor duce la dezvoltarea acesteia si la aducerea de noi venituri, iar obiectivul meu aici este sa avem rezultate favorabile si nu sa ajutam diverse persoane cum spun unii, dar, de fapt, cum se intampla pe vremea fostei administratii. Subiectul la care fac referire este viitoarea destinatie a targului de saptamana.

Zonă strategică, la amplasare
Am ales acesta locatie in urma evaluarii posibilitatilor existente si anume, in Valea Sarpelui nu existau utilitati, drum de acces si era inconjurat de contructii ilegale, targul saptamanal de la Facai unde nu exista nici o conditie, nu era canalizare, nu era apa curenta, nu erau gaze, nu exista mijloc de transport avand in vedere ca nivelul de trai al cumparatorilor din targuri nu este unul ridicat, mijlocul de transport este un lucru foarte important pentru acestia. Prin urmare am ales aceasta locatie avand in vedere existenta mijlocului de transport in comun cat si conditiilor existente – apa curenta, gaze instalate deja, canalizare, cat despre valoare chiriei pe metru patrat o sa va convingeti cu timpul ca este o afacere profitabila pentru societatea noastra avand in vedere ca suma pe metru patrat pe care noi o sa o platim va fi de 5-6 ori mai mica decat suma pe care noi o sa o percepem pentru inchirierea pe metru patrat.
Despre investitii facute de conducerile anterioare si de retrocedarile si vanzarile facute de administratia locata anterioara o sa revin cu amanunte cu privire la aceste lucruri si imi doresc ca toata presa sa le preia si sa le elucideze:
1.Cum s-a ajuns la concluzia ca trebuie cumparat terenul pe care se afla acum Piata Brestei cu o valoare de investitie de 12 miliarde lei vechi si care nu a functionat decat foarte putin timp iar in momentul de fata reprezinta garaj pentru locuitorii din zona.
2.Cum s-a retrocedat jumatate din Piata Valea Rosie?
3.Cum s-a retrocedat terenul din piata Brazda lui Novac in forma de U, inconjurand aproapte tot platoul nostru agroalimentar?
4.Cum s-a retrocedat terenul din Piata Veche si s-au vandut si cladirile care am inteles ca sunt in patrimoniul cultural?
5.Cum s-au facut grupuri sanitare in piete cu aproape un miliard de lei vechi iar eu am reparat 6 grupuri sanitare cu 100 milioane lei vechi cu personalul din dotare?
6.Cum s-au dat spatiile comerciale pe conventii civile la notar spatii pe care au acum sunt nevoit sa le demolez pentru ca nu au relatii contractuale cu noi si care erau subinchiriate si culmea prin acele conventii nu era specificat ca nu pot subinchiria?”



2 COMENTARII

  1. #1
    Senior Member
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    744

    Astia muta Piata Chiriac si Targu (unde nu se plateste chirie), langa RAR … unde are un prieten al lui Gogutza teren si ii platesc aluia anual o carutza de bani … se vede ca Love incepe sa isi umple locurile cu cei din gasca …

  2. #2
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    310
    Citat Mesaj initiat de cyborg
    Astia muta Piata Chiriac si Targu (unde nu se plateste chirie), langa RAR … unde are un prieten al lui Gogutza teren si ii platesc aluia anual o carutza de bani … se vede ca Love incepe sa isi umple locurile cu cei din gasca …

    esti sigur ca terenul este al unei bune cunostiinte al lu minciunica gagutza adica ai dovezi?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.