Hitler şi Frankenstein, candidaţi la alegerile locale din India

Hitler şi Frankenstein, candidaţi la alegerile locale din India

648
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Oameni politici cu nume cel puţin bizare, precum Hitler sau Frankenstein, se numără printre cei 345 de candidaţi la alegerile locale dintr-un stat din nord-estul Indiei, stat în care există o tradiţie a numelor proprii ciudate, notează AFP.

Pe lista candidaţilor la cele 60 de locuri ale parlamentului local din statul Meghalaya figurează numeroase nume în limba engleză cu sensuri interesante, precum Boldness Billykid (Puştiul Billy fără frică), Predecessor (Predecesor) sau Process (Proces).

Conform istoricilor şi antropologilor, prezenţa britanică în perioada colonială în capitala acestui stat, Shillong, nu a rămas fără urmări, populaţia locală alegând numeroase nume de origine occidentală, fără a le cunoaşte neapărat semnificaţia.

Supranumită de britanici „Scoţia Orientului”, această regiune era foarte apreciată pentru clima ei temperată, mult mai moderată decât a altor regiuni indiene.

„Mulţi nu cunosc originile numelor pe care le poartă, dar sunt atraşi de ele din dorinţa de modernitate”, a comentat Sanjeeb Kakoty, profesor de istorie la un institut din Shillong.

Adolf Lu Hitler-Marak, spre exemplu, a confirmat faptul că părinţii săi nu au nici cea mai mică idee despre originea numelui său, şi ţine să precizeze că în afară de mustaţă, atribut de altfel caracteristic multor bărbaţi indieni, nu are nimic în comun cu temutul dictator nazist.

„Probabil că părinţilor mei le-a plăcut numele, dar eu nu sunt un dictator”, îi asigură el pe jurnaliştii de la AFP, mai degrabă pentru a-şi linişti electoratul.

„Uneori părinţii aleg nume mai bizare pentru copii lor, însă dacă aceşti copii ajung să candideze şi îşi fac datoria în funcţiile pe care le ocupă, atunci nu este nicio problemă”, comentează un alt candidat pe nume Class One.

Rezultatele alegerilor vor fi anunţate la 28 februarie.

Sursa: AGERPRES



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.