Muzeul Olteniei – „BIOS – ART”

Muzeul Olteniei – „BIOS – ART”

638
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Secţia de Ştiinţele Naturi a Muzeului Olteniei Craiova (Str. Popa Şapcă nr. 8) găzduieşte, vineri, 23 februarie 2013, ora 10.00, un nou modul la cerere, în cadrul programului interactiv de educaţie plastică animalieră “BIOS – ART”.
După cum se ştie, în tradiţia poporului nostru sfârşitul calendaristic al iernii este marcat de sărbătoarea Dragobetelui (24 februarie). Denumită şi Cap de primăvară sau Logodnicul Păsărilor, această sărbătoare populară, îmbrăcată în legende, este asociată cu dragostea, renaşterea şi cu anotimpul primăverii.
Se crede că de ziua lui Dragobete, păsările nemigratoare se strâng stoluri-stoluri, vorbesc în limba lor, îşi caută perechea potrivită pentru împerechere şi apoi trec la construirea cuiburilor. Păsările ce nu-şi găsesc perechea în această zi, rămân fără cuib şi fără pui până în anul următor, când se apropie aceeaşi sărbătoare.
Iată de ce se întâlnesc tinerii în ziua de Dragobete: pentru că dragostea lor să fie ca cea a păsărilor ce îşi cântă iubirea.
La acest modulul vor fi prezenţi din nou copii de la Gradiniţa „Traian Demetrescu”, Structura – Iedera, din Craiova, indrumaţi de doamnele Cojocaru Ileana Adriana- prof. preşcolar, Stanciu Savastita-educatoare, Cotora- Popa Cristina-prof. preşcolar şi d-na Alinei Cornelia -prof. preşcolar la iniţiative căreia are loc modulul.
Ca şi specialist al Secţiei de Ştiinţele Naturi a Muzeului Olteniei Craiova, d-na dr. Ridiche Mirela va prezenta urmatoarele materiale: “Păsările – vestitori ai primaverii”(prezentare Power Point) şi “Ritualuri nuptiale in lumea pasarilor” (filmuleţ documentar).
In cea de-a doua parte a modulului va avea loc atelierul in cadrul caruia cei mici, având la indemână deşeuri de hartie, se vor exprima artistic, modelând şi colorând pasta obţinută prin reciclarea hârtiei. Obiectele facute de cei mici, vor fi expuse in sala de la parterul sectie.
Activitatea se bucura de sprijinul financiar oferit de Consiliul Judeţean Dolj.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Spammer
    Data de inscriere
     25-03-2008
    Locatie
     CRAIOVA
    Mesaje
    2275

    O propunere interesanta.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.