TNC: CHINEZII

TNC: CHINEZII

427
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Sâmbătă 23 februarie  ora 17,00 – sala „Ion D. Sîrbu”

 

Nãscut în Londra (1933) Michael Frayn locuieşte, împreunã cu soţia sa, biograful şi criticul Claire Tomalin, la  Londra. Frayn a crescut în sudul Londrei, unde tatãl sãu, surd, lucra ca vânzãtor de azbest iar mama sa, ca asistent într-un magazin. Aceasta a murit când Frayn avea doar 12 ani, lucru care l-a afectat puternic, dar care rãsare chiar şi în cele mai amuzante comedii ale sale cu tresãriri de melancolie dulce-amarã. Frayn a studiat la Kingston Grammar School şi la Cambridge, unde a citit filozofie francezã şi rusã şi a început sã scrie. Dupã studii, a lucrat ca jurnalist la „The Manchester Guardian” şi la „The Observer”, ocupaţie la care a renunţat pentru a-şi dedica întreg timpul scrisului. Piesele sale i-au adus numeroase premii şi trofee, printre care un premiu „Olivier”, un „Tony” şi un premiu al publicaþiei „Evening Standard”. Frayn scrie şi comedii  precum „Noise Off”, o farsã englezeascã , dar şi drame şi romane precum „The Tin Men”, „Towards the End of the Morning”, sau „Headlong”. Printre altele, a publicat şi traduceri ale marilor piese de Cehov, dar şi colecţii de aforisme. Trei dintre piesele sale s-au jucat şi pe scenele de teatru din România.
Spectacolul „Chinezii”, regizat de Mircea Cornişteanu, este bazat pe ultima parte a piesei „The Two of Us” şi reprezintã o farsã la o petrecere catastrofalã, în care cei doi actori joacã toate personajele invitate la dineu. Piesa este o satirã socialã îndreptatã împotriva uniformizãrii şi a golirii de conţinut a relaţiilor interumane în societatea de consum şi în era informatizãrii globale: „PROBLEMA CU PRIETENII NOŞTRI E CÃ-I CONFUND ÎNTRUNA. SEAMÃNÃ-NTRE EI, DE PARCÃ AR FI CHINEZI. NICHOLAS ŞI JAY – SIMON ŞI KAY – FREDDIE ŞI DY – TOŢI LA FEL. CHI-NEZI!” Spectacolul aduce în faţa publicului un cuplu cãsãtorit, în care soţul are un blocaj permanent legat de numele prietenilor şi doar soţia e capabilã sã le deosebeascã. La o cinã dezastruoasã, au invitat din greşealã pe cei mai incompatibili oaspeţi: el pe bãrbatul dintr-un cuplu despãrţit, în timp ce ea a chemat-o pe fosta lui soţie cu noul ei iubit. Într-un talmeş-balmeş de nãvãliri spectaculoase pe uşi, gazdele încearcã sã se asigure cã invitaţii lor nu se întâlnesc niciodatã. Jocul este un tur de forţã al celor doi protagonişti, care tot schimbã costume, peruci, machiaje jucând mai multe roluri, fãrã efort aparent, într-un ritm alert susţinut de impecabilii Cerasela Iosifescu şi Claudiu Bleonţ.

 

Distribuţia:

Jo, Bee, Alex – Cerasela Iosifescu

Stephen, Barney – Claudiu Bleonţ

Regia si scenografia: Mircea Cornişteanu



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.