Balşul ar putea avea un nou cimitir din aprilie

Balşul ar putea avea un nou cimitir din aprilie

394
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Noul cimitir va fi înfiinţat în spatele căminului de oaspeţi din zona fabricii SMR şi va deservi cartierelor Turnuri-Monument-Jiul, care este şi zona cea mai populată a urbei de pe Olteţ. În momentul de faţă, 97 la sută dintre locurile de veci din cimitirele existente pe teritoriul Balşului sunt ocupate, motiv pentru care s-a demarat extinderea acestora.

 

„Problema cimitirelor ne preocupă în mod special, motiv pentru care am procedat la extinderea cimitirelor existente. În cazul noului cimitir ce va fi înfiinţat, pot spune că am realizat întreaga documentaţie, au fost realizate studiile de fezabilitate, a fost ales terenul, urmând să demarăm lucrările imediat ce bugetul ne va permite. Există probabilitatea ca, din luna aprilie, să se pună bazele acestui cimitir dacă se vor găsi banii necesari”, declară Ioan Furtună, responsabil cu probleme de pieţe, târguri şi cimitire din cadrul Primăriei Balş.

Camere de supraveghere pentru fiecare cimitir

Furturile frecvente de obiecte metalice din cimitire cu care s-au confruntat autorităţile până acum au întărit ideea de a monta camere de supraveghere în fiecare astfel de spaţiu. Până acum, cimitirul Monescu a fost dotat cu un astfel de sistem, după ce mai multe lacre din gardul acestuia au fost furate.

 

„Au devenit tot mai frecvente astfel de furturi de obiecte metalice, fie că este vorba despre obiecte de cult cum sunt crucile sau de lacre întregi de gard. Suntem conştienţi că aceste spaţii sunt ţinte sigure ale hoţilor de fier vechi, motiv pentru care, la cimitirul Monescu a fost montată o cameră video care funcţionează non stop, pentru o depistare mai uşoară a celor care fac aceste fapte. Urmează să procedăm în acelaşi fel şi în cazul celorlalte cimitire din oraş, pentru că este o investiţie care-şi merită fiecare leu. Astfel, vom avea siguranţa că investiţiile pe care le vom realiza vor fi mult mai durabile şi protejate de rău-făcători”, mai spune Furtună.

În momentul de faţă, în Balş funcţionează cinci cimitire, dintre care unul este situat pe strada Gheorghe Vasilescu, unul pe strada Popa Şapcă, unul în cartierul Teiş, unul în cartierul Corbeni şi unul în cartierul Vârtina. Toate cele cinci cimitire se confruntă cu numărul mic de locuri de veci, motiv pentru care este necesară o intervenţie a administraţiei locale în acest sens.

Sursa: http://www.gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.