Grevă la Tribunalul Olt şi judecătoriile din judeţ

Grevă la Tribunalul Olt şi judecătoriile din judeţ

314
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Magistraţii olteni vor face grevă, marţi dimineaţă, ei urmând să intre mai târziu în sălile de judecată. Filiala Olt a Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR) susţine demersurile judecătorilor care au propus şi au votat revocarea celor doi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorii Cristi Dănileţ şi Alina Ghica. Judecătorii olteni au anunţat că vor urmări dezbaterile din cadrul Plenului CSM cu privire la retragerea mandatelor celor doi, existând posibilitatea ca greva să ţină atât cât dezbaterile din Consiliu.


„În acest  sens, AMR adresează membrilor săi apelul de a urmări în ziua de 26 februarie 2012 modalitatea în care Plenul CSM tratează această problemă  aflată pe ordinea de zi a şedinţei, punctele 26 şi 27, ce va începe la ora 8.30, urmând ca fiecare magistrat, inclusiv cei care participă la şedinţele de judecată, să dispună măsurile necesare pentru a putea urmări dezbaterile şi a veghea asupra respectării dispoziţiilor legale privind revocarea membrilor CSM”,
se arată într-un comunicat remis de AMR Olt.

„Întârzieri” de 10-15 minute

Oltenii care au procese, marţi dimineaţă, trebuie să se aştepte ca şedinţa de judecată să nu înceapă la ora la care a fost programată, ci mai târziu. Reprezentanţii Tribunalului Olt spun că declararea n-ar trebui să fie mai mare de 10-15 minute.

 

„Am făcut un apel membrilor noştri ca, mâine, să urmărească, în măsura în care pot, în direct dezbaterea acestor probleme la CSM. La ora 8.30 începe şedinţa CSM, iar membrii AMR sunt la CSM şi vrem ca şi noi să veghem ca legea să fie respectată în cazul acestor revocări. Trebuie să vedem cum tratează dumnealor problema în plen. Se intră în săli, dar mai târziu, fiecare coleg luând decizia când va face acest lucru, după 10-15 minute”, a declarat judecătorul Ionel Grigorie, purtătorul de cuvânt al Tribunalului.

Aceeaşi formă de protest o vor adopta şi magistraţii de la Judecătoria Slatina, aceştia chiar votând, cu o majoritate covârşitoare, pentru retragerea mandatului judecătorului Dănileţ, reprezentantul judecătoriilor în CSM.

 

„O să urmăm aceeaşi formă de protest pe care am înţeles că a adoptat-o şi Tribunalul Olt, respectiv vom întârzia începerea şedinţelor de judecată cu maximum 15 minute”, a declarat judecătorul Dan Lixandru, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Slatina.

Întârzierile, comunicate cetăţenilor

Judecătorul Raluca Duţă, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Corabia, a precizat că cetăţenii vor fi înştiinţaţi cu privire la întârzierea proceselor.

 

„O să suspendăm şedinţa de judecată care va avea loc mâine, pe perioada desfăşurării şedinţei CSM. Va fi afişat la uşa de intrare în instanţă un anunţ în care se va menţiona că şedinţa se suspendă şi că va avea loc, dar mai târziu”, a declarat ea.

 

Şi magistraţii corăbieni au votat pentru înlocuirea lui Dănileţ. Protestul împotriva CSM va fi susţinut şi din Caracal, în timp ce magistraţii din Balş nu hotărâseră încă nimic, până la închiderea ediţiei.

Sursa: http://www.gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.