Aleşii judeţeni PDL nu văd rostul obiectivelor turistice propuse de CJ Dolj

Aleşii judeţeni PDL nu văd rostul obiectivelor turistice propuse de CJ Dolj

915
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Consilierii judeţeni PDL s-au abţinut, azi, de la a vota un proiect de hotărâre al Consiliului Judeţean Dolj privind utilizarea excedentului bugetar al anului 2013 pentru serviciile de proiectare necesare realizării Centrului acvatic şi de agrement şi Centrului Cultural Brâncuşi. Unul dintre aleşii judeţeni a ţinut să puncteze că pentru craioveni este mai important să aibă un loc de muncă decât să meargă la Centrul de agrement. În replică, preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, i-a răspuns că atât timp cât obiectivele propuse de administraţia judeţeană pot fi realizate cu bani europeni, atunci CJ Dolj trebuie să profite la maximum de şansă, în ciuda cofinanţării care poate fi destul de consistentă.

Termocentralele, mai importante pentru craioveni
Consilierul judeţean Marcel Marcea s-a arătat nemulţumit de faptul că administraţia judeţeană îşi îndreaptă atenţia către realizarea de noi obiective turistice, în loc să le dezvolte şi modernizeze pe cele deja existente, precum zona Dunării. De altfel, Marcea a ţinut să vorbească despre închiderea termocentralelor de la Işalniţa şi Bariera Vâlcii, ceea ce ar presupune disponibilizări în rândul angajaţilor.
„Dacă termocentralele sunt oprite nu înseamnă că craiovenii vor merge la Centrul de agrement. Este foarte grav pentru craioveni să fie oprită activitatea termocentralelor. Sincer, credeam că o să vorbim de zona Dunării, nu de aceste obiective de agrement (Centrul acvatic şi Centrul Cultural Brâncuşi n.r.). trebuie să ne implicăm mai mult în dezvoltarea zonelor cuprinse între Craiova-Calafat şi Craiova-Severin. Consider că sunt mai oportune”, a intervenit Marcel Marcea.

Prioteasa: „Banii europeni nu trebuie rataţi”
La rândul său, Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, a afirmat că problema termocentralelor nu este una la care administraţia judeţeană rămâne indiferentă, dar că realizarea celor două puncte de atracţie turistică sunt o oportunitate de dezvoltare a acestui sector, cu bani europeni. „Nu ne-a venit deloc bine să aflăm că anumite atribuţiuni care existau aici, la Işalniţa, se mută în altă parte. Pe de altă parte, orice program al UE nu trebuie ratat, de aceea trebuie să facem cele două proiecte. Putem să nu le facem, dar atunci alt judeţ va lua banii. Nu le facem pe banii noştri, deşi, desigur, există o cofinanţare care poate fi substanţială”, a spus Prioteasa.

Votat!
Direcţia tehnică din cadrul CJ Dolj a solicitat suplimentarea fondurilor alocate iniţial pentru realizarea celor două obiective, din excedentul anului 2012, cu aproape 1,5 milioane de lei.
Mai exact, 678.000 de lei pentru serviciile de proiectare necesare realizării Centrului acvatic şi de agrement, respectiv 801.000 lei pentru aceleaşi servicii la Centrul Cultural Brâncuşi.

În cele din urmă, proiectul de hotărâre a fost votat cu majoritate de voturi.



1 COMENTARIU

  1. #1

    Data de inscriere
     02-10-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    19929

    normal ca nu vad, pana acum au bagat bani doar in Cluj, lasa sa bage bani statul si in DOLJ

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.