Viitor incert pentru Poşta Română şi angajaţii ei: 150 de salariaţi din...

Viitor incert pentru Poşta Română şi angajaţii ei: 150 de salariaţi din Craiova, pe lista disponibilizărilor

2.413
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Liderii Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) filiala Dolj i-au solicitat, astăzi, prefectului de Dolj, Marius Deca, să se implice în problema disponibilizărilor câtorva zeci de angajaţi ai oficiilor poştale din judeţ. Deşi anunţul restructurărilor de personal nu a fost făcut oficial, reprezentanţii angajaţilor din Poşta Română spun că intenţia conducerii Companiei este cât se poate de clară.

„Compania Naţională Poşta Română – CNPR vrea să dea afară 6.000 de angajaţi. Suntem de acord că Poşta nu mai e ce era, însă nu suntem de părere că aceasta este soluţia care o va salva. Noi, ca reprezentanţi ai angajaţilor din Companie am cerut lămuriri referitor la aceste disponibilizări, însă fără succes. Nimeni de la Bucureşti nu a vrut să stea de vorbă cu colegii noştri de la SLPR”, i-a spus Mirel Serbu, unul dintre cei doi lideri de la SLPR Dolj care s-au întâlnit azi cu prefectul de Dolj.

Salariile compensatorii îi „salvează” de la disponibilizare pe viitori pensionari
Conform acestuia, în Dolj Poşta Română are circa 1.300 de angajaţi, dintre care 1.100 sunt înscrişi la SLPR Dolj. Dintre aceştia, 50 de salariaţi sunt în pragul pensionării, însă, spune Mirel Serbu, conducerea CNPR nu vrea ca aceştia să se numere printre cei disponibilizaţi întrucât contractul colectiv de muncă prevede acordarea a câte 25 de salarii compensatorii.

Numărul angajaţilor din Dolj care ar urma să fie trimişi acasă este de circa 150.

Pe dealtă parte, Doina Saulea, şi ea lider sindical la Dolj, i-a comunicat prefectului că „salariaţii poştali din Dolj suportă din buzunarul propriu cheltuielile pentru consumabile, ba chiar îşi cumpără singuri mobilierul, deoarece nimeni nu a mai investit în acestea”: „Această muncă patriotică ne-a făcut un rău. Angajaţii nu s-au plâns de asta numai să aibă un loc de muncă. Salariul lor este în medie de 800 de lei pe lună plus tichetele de masă. Nimeni din conducere nu e interesat cu adevărat de soarta personalului. Cum Direcţiile de poştă s-au desfiinţat, au rămas doar Oficiile Poştale Judeţene, la conducerea cărora se află directori interimari, care nu au niciun interes să supere conducerea CNPR-ului”.

Marius Deca: „Mie mi s-a transmis că e vorba de mult mai puţini”
„În momentul în care am fost anunţat că doriţi să avem o întrevedere, am încercat şi eu să obţin mai multe informaţii legate de aceste probleme pe care mi le aduceţi la cunoştină. Recunosc că a fost destul de greu să obţin nişte răspunsuri concrete, am obţinut unele evazive. Dumneavoastră îmi spuneţi că este vorba de circa 150 de persoane care ar urma să fie disponibilizate. Mie mi s-a transmis că e vorba de mult mai puţine. Cu siguranţă voi face cunoscută această chestiune la Bucureşti, în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu, însă înţeleg că problema este una destul de delicată şi de gravă”, le-a spus prefectul Marius Deca celor doi sindicalişti.

Ghişeele poştale de la ţară, desfiinţate complet
Potrivit celor doi, în 2011 Poşta Română avea un excedent de 1.900 de salariaţi. Conducerea Companiei de Poştă Română a comunicat Sindicatului că se impun restructurări, iar liderii angajaţilor au fost de acord cu disponibilizarea celor 1.900 de angajaţi. Însă propunerile CNPR nu s-au oprit aici. „Au vrut să taie şi bonurile de masă, apoi au spus că vor desfiinţa toate ghişeele exterioare, adică toate oficiile care sunt în mediul rural, respectiv 1.854 de ghişee, unde lucrează circa 3.000 de angajaţi”, a afirmat astăzi Doina Saulea.

Numărul Oficiilor Poştale ar putea fi redus la jumătate
Aceasta a mai spus că CNPR intenţionează să reducă şi numărul oficiilor poştale, arondând câte un oficiu la 50.000 de locuitori: „În Craiova există 11 oficii poştale, adică cel puţin unul în fiecare cartier. Dacă propunerea Companiei se va aplica, atunci vor mai rămâne doar şase OP-uri şi vor rezulta circa 2.000 de noi şomeri, ca să nu mai adăugăm şi faptul că cetăţenii vor fi afectaţi, întrucât vor trebui să se deplaseze la distanţe mai mari pentru a ajunge la un oficiu poştal”.

Sindicaliştii doljeni au obţinut o autorizaţie pentru o manifestare pe esplanada Parcului Tineretului, la care vor participa circa 150 de angajaţi doljeni ai Poştei Române.



3 COMENTARII

  1. #1
    Spammer
    Data de inscriere
     25-03-2008
    Locatie
     CRAIOVA
    Mesaje
    2302

    Nu mai aveau ce sa privatizeze,…..!!!

  2. #2
    A%%
    De-al casei
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    439

    Sper sa se faca mari schimbari cu Posta asta de cacao. Se fura si s-a furat mult, multi angajati sunt nesimtiti, nu respecta programul, fura etc.
    Evident ca sunt mii de angajati care primesc salarii degeaba si ca se fura si ca serviciile sunt la pamant.
    Asta-i ”statul”.

  3. #3
    Member
    Data de inscriere
     12-12-2012
    Mesaje
    120

    Dovada ca INCA mai e ceva de furat in tara asta. Interesant o sa fie in viitorul apropiat cand vor incepe hotii grei sa fure tot de la hoti, ca doar au inceput sa se cam termine smecheriile cu banii UE si privatizarile.

    ''I fear the day that technology will surpass our human interaction. The world will have a generation of idiots.'' Albert Einstein. That day is today.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.