Pedeapsă mărită la apel pentru profu șpăgar de la “Traian Vuia”. A...

Pedeapsă mărită la apel pentru profu șpăgar de la “Traian Vuia”. A primit 2 ani de închisoare, tot cu suspendare

1.737
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 1,50)

 Curtea de Apel Craiova i-a mărit, vineri, pedeapsa lui Daniel Cătălin Miloş, profesorul de matematică de la Grupul Şcolar „Traian Vuia“ din Craiova, trimis în judecată după ce a primit un parfum şi o sticlă de whisky pentru a nu lăsa corigentă o elevă. Bărbatul primise 6 luni de închisoare cu suspendare de la Tribunalul Dolj, în noiembrie anul trecut, iar vineri, Curtea de Apel Craiova a admis apelul procurorilor și i-a mărit pedeapsa lui Miloș la 2 ani de închisoare, tot cu suspendare. Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Profesorul de matematică de la Grupul Școlar Traian Vuia din Craiova, Daniel Cătălin Miloş, a fost denunțat de o elevă de clasa a X-a că i-a cerut mită o sticlă de whisky Jack Daniel’s şi un parfum Hugo Boss pentru a o scăpa de corigenţă. În urma denunțului, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj și ofiţerii Serviciului Județean Anticorupţie Dolj l-au prins în flagrant, pe 18 iunie 2012, la terasa Ciobănaşul din Parcul „Nicolae Romanescu“, după ce primise „cadoul“ de la eleva Grupului Şcolar „Traian Vuia“ din Craiova. Potrivit anchetatorilor, în schimbul parfumului şi sticlei de whisky, Miloş i-a trecut elevei în catalog, în zilele de 8 şi 15 iunie, două note de şase, deşi aceasta nu fusese la ore şi nici nu dăduse teza, scăpând-o astfel de corigenţă.
După flagrant, Daniel Miloş a fost reţinut pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu, pe 19 iunie, a fost arestat preventiv de magistraţii Tribunalului Dolj, fiind eliberat pe 22 iunie, în urma recursului judecat la Curtea de Apel Craiova.

Pe 2 iulie 2012, profesorul de matematică a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi fals intelectual, iar pe 8 noiembrie 2012 a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare.

Nemulțumiți de decizie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au făcut apel, soluționat vineri, 1 martie a.c., de Curtea de Apel Craiova. Instanța i-a majorat bărbatului pedeapsa, la 2 ani de închisoare, însă a menținut modalitatea de executare – cu suspendare – pe un termen de încercare de 4 ani. Atât inculpatul, cât și procurorii, pot face recurs împotriva deciziei Curții de Apel Craiova.

 

Sursa: oradedolj.ro



1 COMENTARIU

  1. #1
    Spammer
    Data de inscriere
     25-03-2008
    Locatie
     CRAIOVA
    Mesaje
    2330

    Acarul Paun,pe gasperii de solicita euroi pt partid,nu i cata …

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.