BIOS ART

BIOS ART

420
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Miercuri, 6 martie, 2013, orele 10.00, la Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova, str. Popa Şapcă nr. 8, va avea loc un nou modul din cadrul programului interactiv de educaţie plastică animalieră “BIOS – ART”, un modul mai special pentru că suntem în luna lui Mărţisor.

Indiferent de vreme şi de vremuri, la noi, luna martie, luna echinocţiului de primavară, popular numită Mărţisor, debutează ca o explozie de bucurie.

Noi, românii, avem un fel deosebit, original, de a întâmpina primăvara, oferind şi primind mărţisoare, tradiţie veche, milenară care încă se mai păstrează. Legenda spune că primul mărţisor ar fi fost tors de Baba Dochia, fiica lui Decebal, în timp ce urca la munte, cu oile. Mărţisorul, format din două fire răsucite, de lână sau de mătase, alb şi negru, mai apoi, alb şi roşu, reprezintă, de fapt, unitatea contrariilor, primăvară – iarnă, cald – frig, lumină – întuneric.

Ţinând cont de faptul că luna aceasta dăruim mai mult ca niciodată, activitatea va fi mai specială deoarece, cei mici, mai exact copii de la grupa mare din cadrul Grădiniţei „Traian Demetrescu”, Structura – Iedera, din Craiova, vor să îşi surprindă mamele…. Drept urmare, având la îndemână mărţisoare şi diverse obiecte confecţionate de ei, am realizat o miniexpoziţie intitulată “Pentru tine, dragă mamă!”, miniexpoziţie amenajată la parterul Secţiei de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova.

Ca şi specialist al Secţiei de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova, d-na drd. Lila Gima va prezenta materialul “Premiu pentru mama”, material care le va da ocazia celor mici, dar şi mămicilor acestora, să vadă că şi în lumea animalelor există relaţia mamă-copil, relaţie de afectivitate, responsabilitate, protecţie dar şi faptul că acestea pot manifesta multe sentimente specifice omului.

Pentru ca evenimentul să fie memorabil, cei mici, sub atenta îndrumare a doamnelor Cojocaru  Ileana Adriana – prof. preşcolar, Stanciu Savastiţa – educatoare, Cotora- Popa Cristina – prof. preşcolar şi d-na Alinei Cornelia – prof. preşcolar, au pregătit şi un moment artistic.

În încheiere, atât cei mici cât şi mămicile acestora, vor avea şi alte surprize plăcute din partea specialiştilor Secţiei de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova.

Activitatea se bucură de sprijinul financiar oferit de Consiliul Judeţean Dolj şi cu această ocazie urăm “O primavară frumoasă!” tuturor domnişoarelor şi doamnelor.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.