Campania World Vision „Cu o carte schimbă o viaţă” ajunge şi în...

Campania World Vision „Cu o carte schimbă o viaţă” ajunge şi în Dolj

2.077
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 3,67)

Peste 15.000 de copii din 53 de comunităţi rurale nu au acces la cărţile necesare educaţiei lor şi nu se pot bucura de lectură. În aceste condiţii, World Vision România continuă eforturile de facilitare a accesului la educaţie pentru copiii din mediile rurale defavorizate, prin lansarea campaniei „Cu o carte schimbă o viaţă”. Campania se va derula în intervalul 4 martie – 31 mai 2013 şi are ca principal obiectiv dotarea bibliotecilor din 53 de comunităţi rurale cu cel puţin 15 000 de cărţi, reprezentând literatură beletristică, enciclopedii şi lucrări de specialitate.

Demersul World Vision România poate fi susţinut atât prin donaţii financiare pe site-ul organizaţiei, în secţiunea dedicată campaniei -www.worldvision.ro/cartipentrucopii, cât si prin donaţii de cărţi în librăriile partenere din Bucureşti – librăria Cărtureşti (Verona, Muzeul ?ăranului Român, AFI Palace Cotroceni), librăria Mihai Eminescu din Piaţa Universităţii şi libraria Bastiliei din Piaţa Romană. Cărţile colectate în campanie, dar şi cele achiziţionate cu ajutorul donaţiilor on-line vor completa bibliotecile a 53 de şcoli din judeţele în care World Vision România derulează activităţi şi proiecte – Iaşi, Vaslui, Ialomiţa, Vâlcea, Dolj, Cluj şi Constanţa, astfel încât peste 15.000 de copii vor avea posibilitatea de a cunoaşte beneficiile lecturii.

Conform studiilor derulate de organizaţie, accesul la lectură al elevilor din mediul rural este scăzut, această situaţie fiind cauzată şi de faptul că, la sate, şansele de a avea o bibliotecă, chiar şi şcolară, sunt foarte mici. Potrivit datelor Ministerului Educatiei, în 2010 doar un sfert din unităţile şcolare din România erau dotate cu o bibliotecă. Acest aspect este cu atât mai îngrijorător, cu cât accesul la lectură are un efect major asupra dezvoltării intelectuale a elevilor. Spre exemplu, un studiu derulat de sociologii americani, pe parcursul a 20 de ani, în 27 de ţări, arată că un copil care a crescut într-o casă cu o bibliotecă de 500 de cărti ajunge să aibă un nivel de educaţie similar cu acela pe care l-ar fi dobândit dacă ar fi avut părinţi cu educaţie universitară.

Iniţiativa ‘Cu o carte schimbă o viaţă’ vine ca o continuare a campaniei ‘O carte pentru un copil, o şansă pentru mai departe’ derulată de organizaţie în parteneriat cu UPS România în intervalul noiembrie 2012 – ianuarie 2013, prin care 3000 de elevi din mediul rural au beneficiat de cărţi.

Totodată, campania ‘Cu o carte schimbă o viaţă’ face parte din suita de acţiuni prin care World Vision România facilitează accesul copiilor la educaţie formală şi informală şi reduce rata abandonul şcolar. Prezenţa fundaţiei în comunităţi pe o perioadă de lungă durată oferă şanse copiilor la o viaţă mai bună prin programe de dezvoltare comunitară durabilă.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.