Craiova: Filmul românesc „Poziţia copilului” va rula în Cinematograful “Patria”

Craiova: Filmul românesc „Poziţia copilului” va rula în Cinematograful “Patria”

435
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 5,00)

Unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului, Poziţia copilului, în regia lui Călin Peter Netzer, primul lungmetraj românesc premiat vreodată cu Ursul de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, poate fi văzut de spectatorii din Craiova duminică, 10 martie, începând cu ora 19.00, la Cinematograful “Patria”.

Spectatorii din Craiova vor avea ocazia să-i întâlnească pe actorii şi membrii echipei filmului premiat cu Ursul de Aur şi vor răspunde întrebărilor, la finalul proiecţiilor.
Pe lângă Ursul de Aur, filmul regizat de Călin Peter Netzer a câștigat și Premiul FIPRESCI (Federația Internațională a Criticilor de Film) pentru cel mai bun film din competiția Festivalului de la Berlin. „Poziția copilului” s-a menținut pe primul loc în topul favoriților la Ursul de Aur, de la premiera mondială și până la finalul festivalului. În această perioadă, echipa a primit un număr impresionant de mesaje de susținere – peste 2000 – pe site-ul oficial www.pozitiacopilului.ro.

„Poziția copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer după multi-premiatele „Maria” (2003) și „Medalia de onoare” (2010). Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi. Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer.

Sursa: ponturidespre.ro



1 COMENTARIU

  1. #1
    Spammer
    Data de inscriere
     25-03-2008
    Locatie
     CRAIOVA
    Mesaje
    2353

    Deosebit,cu adevarat a meritat distinctia!!!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.