A murit preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez

A murit preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez

712
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Hugo Chavez a murit. Venezuela trece „prin cele mai grele ore” de când Hugo Chavez a fost operat ultima dată de cancer, în decembrie, declara vicepreşedintele Nicolas Maduro, citat de AFP.

Preşedintele Hugo Chavez, în vârstă de 58 de ani, era spitalizat la Caracas, unde a revenit  în urmă cu două săptămâni, după ce a fost internat timp de două luni la Havana, unde a suferit, în decembrie, o a patra intervenţie chirurgicală de cancer, cu care a fost diagnosticat în 2011 în regiunea pelviană.

Chavez urma o cură de chimioterapie foarte puternică şi tratamente complementare, însă ieri după-amiază corpul său a cedat.

Atunci când un președinte moare, Constituția Venezuelei prevede faptul că națiunea ar trebui să-şi aleagă un nou conducător în termen de 30 de zile, timp în care  vicepreședintele preia atribuţiile şefului statului. Însă date fiind dezbaterile din ultimele luni, pe marginea interpretării Constituţiei, şi în condiţiile în care se vorbea despre o boală mintală a preşedintelui, este greu de prevăzut cum va avea loc tranziţia post-Chevez.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.