Căminul 8 intră în reabilitare: „O să avem cel mai modern campus...

Căminul 8 intră în reabilitare: „O să avem cel mai modern campus din România”

3.027
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Căminul Studenţesc Nr. 8 va fi reabilitat şi extins, iar aleile din campusul universitar vor fi refăcute,  a anunţat, astăzi, rectorul Universităţii din Craiova, prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănişor. Cu un sediu nou de facultate şi restul investiţiilor odată finalizate, acesta este de părere că la Craiova „o să fie cel mai modern campus din România”.

„Universitatea a mai câştigat un proiect de infrastructură pe aceeaşi direcţie de finanţare – 3.4, din programul regional.  Este vorba de un proiect iniţiat de Facultatea de Mecanică, proiect care a ajuns acum în faza de predare  de către firmele de arhitectură care au câştigat licitaţia pentru acest proiect. O să obţinem fonduri europene în valoare de aproximativ 7,5 milioane de euro pentru a reabilita şi extinde căminul 8 şi pentru a construi Facultăţii de Mecanică o aulă.  O să refacem şi toate aleile din campus”, a precizat rectorul Universităţii.

Potrivit acestuia, cel mai probabil licitaţia pentru realizarea acestui obiectiv de investiţii va fi organizată la jumătatea lunii aprilie.  „Fondurile sunt aprobate, trebuie să semnăm contractul.  Singura problemă era să depunem în termenul cerut de autoritatea de management şi de ADR proiectul tehnic, şi ne-am achitat de această obligaţie”, a explicat Dănişor, care a mai spus că singurul cămin care rămâne nefuncţional este căminul 9. În prezent clădirea este dezafectată, însă conducerea Universităţii declară că speră să găsească fonduri de la anul, tot pe POR.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.