Posesor de mandat european de arestare, prins de poliţiştii doljeni

Posesor de mandat european de arestare, prins de poliţiştii doljeni

1.402
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 4,00)

Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale Dolj au identificat, depistat şi prins, în dimineaţa zilei de astăzi, un bărbat urmărit de autorităţile din Germania, acuzat de comiterea infracţiunilor de instalare de dispozitive de tip skimming, clonare de carduri bancare şi retrageri ilegale de numerar prin folosirea cardurilor clonate.

În baza solicitării adresate de către autorităţile judiciare din Germania, poliţiştii de la Compartimentul Urmăriţi, din cadrul IPJ Dolj au desfăşurat activităţi operative care au condus la identificarea şi prinderea lui VIDU VIOREL, 33 de ani, din Craiova, pe numele căruia a fost emis mandat european de arestare de către Germania.

Craioveanul este acuzat de comiterea infracţiunilor de instalare de dispozitive de tip skimming, clonare de carduri bancare şi retrageri ilegale de numerar prin folosirea cardurilor clonate.
În cursul anului 2012, VIDU VIOREL, a instalat dispozitive ilegale de citire a cardurilor şi de aflare a codurilor PIN pe bancomate situate în trei oraşe din Germania, prin intermediul cărora a reuşit obţinerea de informaţii confidenţiale aparţinând unui număr de 32 de persoane care au folosit bancomatele respective.
Cu ajutorul acestor informaţii, suspectul a fabricat artizanal carduri bancare prin intermediul cărora a retras aproximativ 21.000 euro de la bancomate situate în ţări din America de Sud şi aproximativ 89.000 euro de la bancomate din Mexic.
Persoana în cauză este prezentat procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova cu ppropunerea de reţinere pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând ca ulterior, să fie prezentat judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova pentru confirmarea Mandatului european de Arestare şi demararea procedurilor pentru extrădare.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.