Craiova: Sportivi suspectati de proxenetism

Craiova: Sportivi suspectati de proxenetism

540
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul   B.C.C.O. Craiova, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit din cetăţeni români şi germani, ce acţiona pe relaţia România – Germania, în scopul săvârşirii infracţiunilor de  proxenetism în formă agravată şi trafic de minori.

În acest scop, la data  de 14 martie 2013, au fost efectuate un număr de 10 percheziţii domiciliare în municipiul Craiova (8) şi în judeţul Dolj (2) la locuinţele membrilor grupării.

În fapt, s-a reţinut că,  începând cu anul 2009, învinuiţii Boboc Florin, Şerban Marian Corneliu şi Begiu Vasilică, sportivi legitimaţi la un club din municipiul  Craiova, practicanţi ai sporturilor de contact (box şi K1),  au racolat şi transportat în Germania, exclusiv persoane de sex masculin, în scopul întreţinerii de relaţii sexuale, contra cost, cu cetăţeni  germani precum  şi în vederea realizării şi difuzării unor materiale pornografice explicite.

Din verificările efectuate până la această dată, se estimează că numărul persoanelor racolate şi exploatate sexual este de peste 200, parte dintre acestea fiind minore.

În urma analizării tranzacţiilor financiare efectuate în perioada 2009 – 2011 de către învinuiţi, a rezultat faptul că beneficiul activităţii infracţionale a fost de aproximativ 150.000 USD.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova vor fi conduse  50 de  persoane în vederea audierii, urmând ca faţă de acestea, după finalizarea audierilor,  sa fie dispuse măsurile legale.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art. 8 din Legea nr. 39/2003 rap. la art. 323 alin. 1 şi 2 C.p., art. 328 C.p.,  art. 329 alin. 1 şi 2  C.p. şi  art. 13 din Legea nr. 678/2001.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au cooperat în instrumentarea cauzei cu autorităţile judiciare germane.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRI Dolj.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul  BCCO Bucureşti, BCCO Piteşti, SCCO Olt, SCCO Mehedinţi şi lucrătorilor de poliţie din cadrul IPJ Dolj – SPIR.

Facem precizarea că faptele învinuiţilor urmează a fi analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

 

Conducerea C.S.Power Gym Craiova se delimiteaza de cele trei persoane implicate in scandalul mediatizat de astazi si aduce la conostiinta opiniei publice faptul ca rspectivii nu sunt sportivi legitimati la clubul nostru.

Boboc Florin a fost antrenat la clubul nostru timp de o lună pentru a concura la Gala Bodyguardul din iunie, anul trecut, gala deschisă tuturor bodyguarzilor, astfel că nu trebuia legitimat.

La inceputul acestui an am fost solicitati de politie si am predat un tabel cu toti sportivii care fac parte din club si nimeni nu este implicat in acest scandal.

Am aflat de scandal de la presa si nu avem nici o implicare in acesta,suntem club sportiv afiliat si organizator de evenimente.

Ne pare rau pentru asociere,nu face cinste sportului si speram ca organele competente sa-si faca datoria.

Multumim tuturor parintilor,sustinatorilor si presei pentru intelegerea si clarificarea acestei situatii.

 

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.